ȘtiriTop News

Șofer german de camion: Condițiile de lucru sunt foarte proaste

Problemele de aprovizionare din Marea Britanie ar putea apărea oricând și în Germania, deoarece condițiile de lucru sunt foarte proaste pentru șoferii de camion.

Declarația îi aparține lui Mario Mertel, șofer la compania Diez din Kirchheim, într-un interviu la postul de televiziune SWR1. Mario este o mică vedetă locală în Baden-Württemberg, după ce anul trecut a rămas blocat de Crăciun în Marea Britanie și a făcut transmisii în direct pentru SWR1.

Șofer german de camion: Condițiile de lucru sunt foarte proaste

În interviu, Mertel a declarat că și în landul german există un deficit de aproximativ 60-70.000 de șoferi de camion. Din punctul său de vedere, cauzele acestei crize sunt salariul mic și programul prelungit.

”Un schimb începe deseori la 3 dimineața și se termină în jul de 5-6 după-amiază. Lucrăm și 15 ore pe zi. Dacă și salariul ar fi dublu, nu ar fi o problemă. Dar cine să vrea să facă acest lucru cu un salariu mizer?”, a declarat șoferul.

VEZI ȘI: A fost aprobat noul catalog de contravenții rutiere din Germania

Mario Mertel mai spune că șoferii de camion nu sunt apreciați suficient în Germania. ”Nici măcar nu mai ești tratat ca o persoană. Ești catalogat direct ca un străin nevorbitor de limba germană. «Doar îmi aduce bunuri, nu este atât de important»”, mai spune Mertel.

Acesta nu exclude ca o criză de aprovizionare să apară și în Germania: ”Se poate întâmpla și în țara noastră, mai ales în cazul unei greve. Nu trebuie să uităm că orice obiect a fost la un moment dat transportat cu un camion”.

Din aceeași categorie...

Back to top button