Știri

Șofer german de camion prins că folosea două carduri tahograf

Un șofer german de camion a fost prins de poliția germană că a condus fără oprire timp de 24 de ore, folosindu-se două carduri tahograf.

Săptămâna trecută o echipă a poliției de autostradă din Schweinfurt-Werneck a oprit, pe A7, un camion înmatriculat în Germania, care se deplasa foarte încet. La o verificare mai amănunțită aceștia au descoperit o serie de neconcordanțe între datele disponibile pe cardul tahograf prezentat și ruta pe care circulase camionul.

Șofer german de camion prins că folosea două carduri tahograf

Într-un final, șoferul german de camion, în vârstă de 35 de ani, a recunoscut că a folosit două carduri tahograf și că înainte să fie oprit de echipajul de poliție a încercat să ascundă cel de-al doilea card tahograf în interiorul cutiei pentru baterii a camionului.

Acesta a condus fără oprire timp de 24 de ore și prezenta semne avansate de oboseală neavând un comportament coerent și nefiind capabil să răspundă solicitărilor echipajului de poliție.

În urma controlului i s-a interzis să plece din parcare pentru următoarele 10 ore pentru a respecta perioadele de odihnă și a fost deschis un dosar penal pentru falsificarea datelor, încălcări ale legislației privind timpii de condus și odihnă, respectiv încălcări ale Codului Muncii și asigurărilor sociale.

VEZI ȘI: Air Liquide va construi prima stație de alimentare cu hidrogen de înaltă presiune

De asemenea, compania angajatoare a fost notificată și va face obiectul unei anchete la care vor participa agenți vamali, ai departamentului de muncă și ai poliției din Schweinfurt-Werneck.

În plus, agenții de poliție au descoperit în cabina șoferului un cuțit folosit deseori de infractori în Germania pentru tâlhării. Pentru că nu a avut o explicație logică pentru deținerea acestuia, cuțitul a fost confiscat și a fost demarată o cercetare și împotriva încălcării legislației armelor albe.

Din aceeași categorie...

Back to top button