ȘtiriTop News

Șofer german, prins în Elveția utilizând un card furat de la un român

Poliția elvețiană a prins recent un șofer de camion german care frauda timpii de condus și de odihnă cu ajutorul unui card suplimentar, furat de la un șofer român.

Totul s-a petrecut marțea trecută, pe autostrada A2, în Emmenbrücke. O patrulă de poliție din Lucerna a verificat o combinația cap tractor – semiremorcă, descoperind că șoferul încălcase regulile privind timpii de condus și de odihnă.

Șofer german, prins în Elveția utilizând un card furat de la un român

Șoferul german de 50 de ani folosea, pe lângă propriul card, și o a doua cartelă tahograf. După o verificare suplimentară, polițiștii au descoperit că al doilea card îi aparține unui șofer român de 38 de ani, care declarase documentul dispărut.

Germanul condusese în ultimele 3 zile un total de 38 de ore, care nu este nici pe departe un record. Totuși, șoferul înregistrase în acele zile pauze de doar 4 ore și 15 minute. Pentru fapta sa, el a fost nevoit să plătească o amendă de câteva mii de franci.

VEZI ȘI: 11 zile de restricții pentru camioane în August, în Italia

Dar surpriza vine abia acum. Șoferul german a recunoscut în timpul anchetei că nu a găsit al doilea card, ci l-a furat de la un șofer român.

El a utilizat cele două cartele, alternativ, în mod repetat. Polițiștii au descoperit și încălcări mai vechi ale regulamentelor privind timpii de condus, unele dintre ele masive.

Astfel, pe lângă amenda primită, șoferul german va trebui să răspundă și pentru acuzațiile făcute de procurorul public elvețian pentru mai multe delicte.

Din aceeași categorie...

Back to top button