Un șofer german și-a abandonat camionul de frica epidemiei de coronavirus

Un șofer german și-a abandonat camionul de frica epidemiei de coronavirus
De frica epidemiei de coronavirus din Italia, un șofer german a oprit camionul în zona Brenner și a refuzat să conducă mai departe.

Criza declanșată de epidemia de coronavirus în Italia este o problemă majoră pentru transportatorii care duc și aduc marfă din această țară. În cursul zilei de joi, 5 martie, un șofer german a refuzat să intre în Italia și și-a abandonat camionul în zona Brenner, aproape de graniță, compania fiind nevoită să caute un alt șofer care să continue cursa.

Un șofer german și-a abandonat camionul de frica epidemiei de coronavirus

Reprezentanții Asociației Confcommercio și Conftrasporto spun că s-a creat o psihoză care nu este benefică nici pentru Italia și nici pentru companiile de transport. Conform presei italiene, compania germană a declarat că nu dorește ca șoferii săi să mai intre în Italia.

Conform publicației Trasporti Italia, camionul a fost abandonat în zona Brenner, iar compania germană fiind în căutarea unui alt șofer pentru a termina cursa. Camionul este încărcat cu materiale de construcții pentru o școală din Gorizia, dar niciun șofer nu mai pare dispus să intre în Italia.

Problema cea mai mare nu este legată de o eventuală infectare cu virusul care a provocat moartea a peste 100 de italieni, ci mai degrabă faptul că la revenirea din Italia șoferul este obligat să intre în carantină sau autoizolare pentru o perioadă de 15 zile.

VEZI ȘI: Portul Duisburg a creat o celulă de criză pentru epidemia de coronavirus

Reprezentanții asociaților de transport spun că trebuie găsite soluții de comunicare transparente pentru că altfel sunt șanse mari ca toată economia Italiei să intre în colaps.

Aceștia sunt conștienți că această întâmplare nu va fi una singulară și pe măsură ce se răspândește panica vor fi tot mai mulți șoferi care nu vor mai accepta curse spre Italia.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.