ȘtiriTop News

Șofer grec salvat de patron să nu ajungă la închisoare, în Germania

Acesta era căutat de autoritățile germane, pentru o amendă neplătită.

Poliția federală din Germania a reținut un șofer grec de camion, căutat de procurorul public din Traunstein, pentru o amendă neachitată.

Pe 2 mai, în cadrul controalelor de la frontieră de pe A93, lângă Kiefersfelden, poliția federală din Germania a oprit pentru control un camion înmatriculat în Grecia condus de un șofer grec. La un control mai atent a datelor sale personale, s-a dovedit că șoferul grec fusese condamnat de Tribunalul din Rosenheim, în 2020, la plata unei amenzi de aproximativ 4.700 de euro, pentru falsificarea unor probe relevante.

Șofer grec salvat de patron să nu ajungă la închisoare, în Germania

VEZI ȘI: Diurna neutilizată pentru cazare ar putea fi impozitată, în Franța

Însă, grecul nu a plătit amenda, la fel ca mulți alți șoferi străini, astfel că acesta a fost reținut. Ca alternativă, instanța i-a transformat amenda primită în 77 de zile de închisoare.

În absența mijloacelor financiare, soferul grec în vârstă de 30 de ani n-a avut altă soluție decât să-și sune patronul pentru al ajuta să iasă din bucluc. Deoarece avea nevoie de șofer, acesta a achitat datoriile judiciare restante ale angajatului, lucru ce i-a permis grecului să-și continue călătoria și să livreze marfa așteptată la destinație.

Din aceeași categorie...

Back to top button