Știri

Poliția germană a depistat un șofer olandez că a încălcat legislația de 111 ori în 57 de zile

Poliția germană a depistat în trafic un șofer olandez de camion, în vârstă de 22 de ani, care a încălcat legislația de 111 orei în mai puțin de două luni.

În cadrul unui control desfășurat miercuri, 18 noiembrie, pe B7, la Brilon, un oraș din landul Renania de Nord-Westfalia, poliția germană a oprit un camion înmatriculat în Olanda, la volanul căruia se afla un șofer olandez de 22 de ani.

Poliția germană a depistat un șofer olandez că a încălcat legislația de 111 ori în 57 de zile

După verificarea datelor tahograf, polițiștii germani au depistat 111 încălcări ale perioadelor de condus și odihnă în ultimele 57 de zile. Șoferul olandez nu a respectat perioadele de odihnă, a condus și peste 10 ore fără pauză și nu a înregistrat aproape niciodată punctele de plecare și sosire.

Pentru încălcarea repetată a legislației șoferul olandez a fost amendat cu aproape 1.000 de euro, iar compania pentru care lucra a trebui să plătească de asemenea o amendă cauțiune de aproape 10.000 de euro.

De asemenea, polițiștii au anunțat că o echipă de control va verifica și documentele de la filiala companiei din Germania pentru a verifica exact toate cursele efectuate în ultima perioadă.

VEZI ȘI: LogPay a preluat platforma de rezervări Truck Parking Europe

Numărul mare de accidente rutiere din landul Renania de Nord-Westfalia în care sunt implicați șoferii de camion a dus la o serie de controale ale poliției de autostradă care au verificat în primul rând respectarea programului de condus și odihnă. Doar în luna octombrie au fost două accidente cu victime în care șoferii de pe camion au adormit la volan.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button