In Focus

Șofer polonez amendat cu 3.2 milioane euro pentru contrabandă cu țigări

Curtea franceză din Dunkerque l-a condamnat pe un șofer de camion polonez la închisoare cu suspendare și plata unei amenzi de 3.2 milioane euro pentru contrabandă cu țigări din Ucraina.

În timpul unui control pe autrostrada A16, în dreptul localității Moeres de lângă portul Dunkerque, ofițerii vamali francezi au descoperit o încărcătură de 9.6 tone de țigări de contrabandă într-un camion înmatriculat în Polonia.

Șofer polonez amendat cu 3.2 milioane euro pentru contrabandă cu țigări

Șoferul a mărturisit că a încărcat mai întâi mărfă în Germania, apoi a intrat într-un depozit din Anvers, unde a încărcat țigările de contrabandă.

Acesta a mai spus că are nevoie de bani pentru a finanța studiile ficei sale și a fost contactat în Marea Britanie de niște indivizi care i-au oferit 5.000 de euro pentru a face acest transport clandestin.

Șoferul de camion a avut de ales în a transporta droguri, migranți sau țigări de contrabandă, acesta alegând ultima variantă.

Pentru infracțiunea sa, șoferul de camion a fost prezentat imediat tribunalui din Dunkerque. Pe data de 23 octombrie 2017, acesta a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, plata unei amenzi vamale de 3.2 milioane de euro, respectiv confiscarea camionului și, desigur, a mărfii.

Șofer român amendat cu 1 milion de euro
Dar, să nu credeți că șoferul de camion polonez este singurul descoperit cu țigări de contrabandă de vama franceză.

Pe data de 4 octombrie 2017, ofițerii vamali din Dunkerque au descoperit un camion condus de un șofer român cu 3 tone de țigări de contrabandă în timpul unui control la terminalul de feribot din Loon-Plage.

VEZI ȘI: Un Peterbilt 379 umilește un șofer de Honda pe autostradă în SUA (VIDEO)

În documentele de transport era înregistrată o încărcătură de vin și numere de înmatriculare diferite față de cele ale ansamblului oprit. Vameșii au verifica încărcătura și au descoperit în spatele paleților de vin, un palet învelit în plastic negru care nu avea etichetă.

După deschidere, se constată prezența cutiilor de țigări pentru un total de 3060 kg.

Având ca destinație Marea Britanie, șoferul de camion român a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare și o amendă vamală de un milion de euro.

În ultimii trei ani, autoritățile vamale franceze au confiscat 1.500 de tone de țigări de contrabandă.

Din aceeași categorie...

Back to top button