Șofer polonez condamnat în Danemarca pentru fraudarea timpilor de condus și odihnă

Șofer polonez condamnat în Danemarca fraudarea timpilor de condus și odihnă

Șofer polonez condamnat la 60 de zile de închisoare, amendat și expulzat din Danemarca pentru fraudarea sistematică a timpilor de condus și odihnă, scrie transportmagasinet.dk.

Un șofer polonez prins că utiliza mai multe carduri tahograf cu scopul de a frauda timpii de condus și odihnă a fost condamnat de un tribunal din Danemarca și expulzat din această țară.

Pe 19 septembrie 2018, Centrul de Control al Camioanelor Sud (Tungvognscenter Syd) a efectuat un control la Oksekær lângă Padborg.

În cadrul controlului, poliția a descoperit un șofer polonez al cărui card tahograf avea înregistrate câteva minute de activitate, deși acesta se afla la volanul camionului în momentul în care a intrat în parcare.

Fiind considerat suspect, s-a procedat la verificarea cabinei camionului, în  urma controlului fiind descoperit un al doilea card tahograf, al cărui deținător nu se afla în cabină.

Astfel, agenții de poliție au stabilit că șoferul polonez a utilizat ambele carduri tahograf, cu scopul de a putea conduce mai mult, fraudând astfel timpii de condus și odihnă.

Pe 20 septembrie 2018, șoferul polonez a fost prezentat în fața unui judecător din Kolding, fiind acuzat de 22 de încălcări ale legii prin utilizarea cardului tahograf a altui șofer.

VEZI ȘI: TIMOCOM devine promotor pe piață al sistemului Smart Logistics

În fața Curții, șoferul polonez a recunoscut că a utilizat un al doilea card pentru a ascunde faptul că încălca timpii de condus și odihnă.

Pentru abaterile constatate, acesta a fost condamnat la 60 de zile de închisoare, amendat de 144.000 de coroane daneze, fiindu-i suspendat și dreptului de a mai conduce vehicule comerciale în Danemarca pentru o perioadă de 1 an de zile.

Din amenda totală, 20.000 de coroane daneze reprezintă o amendă suplimentară deoarece, în calitate de rezident în străinătate, acesta nu poate fi condamnat la muncă în folosul comunității.

De asemenea, acestuia i-a fost interzis să mai intre în această țară în următorii 6 ani.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.