Știri

Șofer polonez „premiat” cu 4.500 de euro pentru manipularea tahografului în Franța

Inventivitatea șoferilor profesioniști și a companiilor de transport atunci când vine vorba de manipularea tahografului pare să nu aibă limite.

Un caz recent descoperit de polițiștii francezi în cadrul unui control rutier la Moréac confirmă că lupta cu cei care și-au făcut un scop din manipularea tahografului este tot mai greu de dus.

Șofer polonez "premiat" cu 4.500 de euro pentru manipularea tahografului în Franța

Mai exact, în luna octombrie, un șofer de camion polonez a fost oprit pentru control rutier de o patrulă a poliției franceze din departamentul Morbihan.

În cadrul acestuia, ofițerii au descoperind în camionul polonezului, ascuns în spatele tabloului de bord, un dispozitiv electronic conectat printr-un port USB la tahograf.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz a început livrarea autobuzelor Citaro către Autoritatea de Transport din Berlin

Prezența la bordul camionului a acestui dispozitiv electronic era aceea de fraudare a timpilor de condus și odihnă.

Pentru “ingeniozitatea”, șoferul de camion polonez a fost “premiat” de Tribunalul din Lorient cu 4.500 de euro, la care s-au mai adăugat 3.000 de euro, costurile de reparație și calibrare a tahografului.

În 2017, douăzeci la sută din camioanele verificate în departamentul Morbihan au prezentat nereguli, dintre care o cincime au arătat încălcări grave ale legilor și regulamentelor în vigoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button