Știri

Șofer român amendat în Franța cu 2.2 mil. de euro pentru contrabandă cu țigări

Un șofer român în vârstă de 33 de ani a fost amendat în Franța cu aproape 2.2 milioane de euro după ce a fost prins că făcea contrabandă cu țigări.

Aurel Neacșu, în vârstă de 33 de ani, a fost depistat în cadrul unui control vamal la Coquelles că transporta 5.220 de kilograme de țigări fără acte.

Șofer român amendat în Franța cu 2.2 mil. de euro pentru contrabandă cu țigări

Șoferul român a recunoscut imediat că face contrabandă cu țigări, deși a menționat că nu cunoaște originea pachetelor aflate în semiremorcă.

De asemenea, Neacșu a recunoscut că nu este pentru prima dată când face trafic cu țigări de contrabandă. Acesta a declarat că întrecut a mai realizat două transporturi de tutun în Anglia, unul de 1.200 de kilograme și unul de 900 de kilograme.

În urma investigațiilor s-a aflat că încă de la începutul călătoriei, o mașină se afla în permanență în urmărirea camionului. Șoferul român le-a mai declarat autorităților din Franța că a decis să recurgă la astfel de fapte pentru a-și ajuta familia.

„Am făcut această afacere pentru a aduce bani familiei mele. Trebuia să primesc 8.000 de euro. Un băbat m-a contractat în timp ce eram în parcare în Belgia, l-am urmat până la un depozit și am încărcat marfa”, a declarat Aurel Neacșu în fața judecătorului.

VEZI ȘI: Condamnat la închisoare pentru o manevră de depășire periculoasă

Presa din Franța menționează că reprezentantul administrației vamale a evaluat țigările aflate în semiremorcă la aproape 2.2 milioane de euro. Acesta a solicitat instanței de judecată să-i aplice românului o amendă vamala echivalentă cu valoarea încărcăturii transportate.

Instanța a decis condamnarea șoferului la 12 luni de închisoare cu suspendare, confiscarea bunurilor și plata unei amenzi în valoare de 2.173.718 euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button