Știri

Șofer român amendat în Franța cu 555.669 de euro pentru contrabandă cu țigări

Șofer român de camion condamnat de un tribunal din Franța la plata unei amenzi de peste jumătate de milion de euro, pentru contrabandă cu țigări.

La finalul anului trecut v-am prezentat un caz în care un șofer român a fost amendat în Franța cu 2.2 milioane de euro pentru contrabandă cu țigări.

Șofer român amendat în Franța cu 555.669 de euro pentru contrabandă cu țigări

Acum, revenim cu un nou caz, din păcate, tot a unui șofer român. Acesta a fost condamnat de tribunlul Boulogne-sur-Mer pentru contrabandă cu țigări și a fost amendat cu 555.669 de euro.

Șoferul român a fost prins de autorități în data de 6 octombrie 2019. Vameșii au oprit camionul înmatriculat în România, iar după verificări totul părea în regulă. Pentru că șoferul părea speriat, autoritățile au decis să verifice conținutul semiremorcii.

Dacă marea majoritate a cutiilor au fost în regulă, multe dintre acestea conțineau și alte cutii. În momentul în care vameșii au descis acele cutii au descoperit 100.000 de pachete cu țigări de contrabandă care proveneau din Polonia.

VEZI ȘI: Danemarca a inițiat o derogare temporară pentru o parte din normele privind timpii de condus și odihnă

Autoritățile franceze au confiscat conținutul, iar șoferul a fost prezentat în fața unui judecător, care, în urma anchetei l-a condamnat pentru contrabandă cu țigări, fiind sancționat cu o amendă de peste jumătate de milion de euro.

Românul prins tot de autoritățile din Franța la finalul anului trecut a primit, pe lângă amenda de 2.2 milioane de euro, și 12 luni de închisoare cu suspendare.

Din aceeași categorie...

Back to top button