Șofer român amendat în Germania pentru utilizarea mai multor carduri tahograf

Șofer român amendat în Germania pentru utilizarea mai multor carduri tahograf
Un șofer român de camion și angajatorul acestuia, tot din România, au fost amendați în Germania pentru utilizarea mai multor carduri tahograf și fals în înscrisuri digitale.

Duminică, 5 iulie, poliția din regiunea Mainz a derulat o serie de controale în apropiere de Worms, care au vizat șoferilor de camion care nu respectă perioadele de condus și odihnă.

Șofer român amendat în Germania pentru utilizarea mai multor carduri tahograf

Un șofer român a fost oprit duminică, în jurul orei 14:00, pe autostrada A61 în apropiere de Worms. Polițiștii i-au solicitat cardul tahograf, dar șoferul român a prezentat cardul unui coleg spunând că a pierdut cardul personal.

Din păcate pentru el, echipa de control a poliției era însoțită și de un specialist BAG care a constatat rapid că șoferul român a folosit ceva mai devreme cardul personal și nu a respectat perioadele de condus și odihnă.

Șoferul a fost obligat să facă o pauză de la condus și va fi amendat pentru manipularea tahografului. Compania de transport și logistică românească a trimis în zonă un șofer de schimb de naționalitate turcă.

Când i s-au controlat actele s-a constatat că viza acestuia expirase și nu avea nici permis de muncă în Germania. Scuza acestuia a fost că autoritățile din România, responsabile cu prelungirea vizelor, nu lucrează din cauza pandemiei de COVID-19.

VEZI ȘI: Transportatorii care și-au suspendat plata creditelor, nu vor fi înscriși în Centrala Riscului de Credit

Și șoferului turc i s-a interzis să conducă vehiculul, iar autortiățile din Worms au deschis o anchetă pentru a depista toate neregulile companiei de transport românești. Șoferul român, cel turc și compania de transport au primit fiecare câte o amendă pentru nerespectarea legislației referitoare la timpii de condus și odihnă și fals în înscrisuri digitale.

De asemenea, departamentul Ministerului Muncii din regiune va declanșa o anchetă pentru a analiza condițiile în care sunt angajați șoferii și dacă se plătesc contribuțiile sociale pentru aceștia.

Follow #infotrucker