In Focus

Șofer român arestat în Olanda după ce în camionul său au fost găsiți 25 de imigranți

Un șofer român a fost arestat de poliția olandeză, după ce în semiremorca frigorifică a camionului său au fost descoperiți 25 de imigranți ilegali.

Marți, 19 noiembrie 2019, în semiremorca frigorifică a unui camion îmbarcat din Vlaardingen pe un feribot cu destinația Marea Britanie, condus de un șofer român, au fost descoperiți 25 de imigranți ilegali.

Șofer român arestat în Olanda după ce în camionul său au fost găsiți 25 de imigranți

Șoferul român în vârstă de 39 de ani a fost arestat sub suspiciunea de trafic de persoane, în timp ce poliția olandeză investighează dacă acesta era conștient de prezența imigranților în camionul său, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

În prezent, poliția olandeză face cercetări cu privire la naționalitatea acestora. Autoritățile cred că grupul, în mare parte format din bărbați, este originar dintr-o țară din Orientul Mijlociu.

Deși aceștia susțineau că sunt din Irak sau Kuweit, niciunul dintre cei 25 nu avea pașapoarte sau alte documente în momentul în care au fost descoperiți, ceea ce face dificilă identificarea.

Feribotul Britannia Seaways, pe care se afla camionul condus de român, a plecat marți după-amiază din Vlaardingen, îndreptându-se către orașul englez Felixstowe.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz eActros va intra în producția de serie în 2021

Nava s-a întors în portul Vulcaanhaven la scurt timp după plecarea sa, când echipajul i-a descoperit pe cei 25 de imigranți. Două persoane au fost spitalizate și sunt într-o stare stabilă.

Celelalte 23 de persoane au fost transportate cu autocarul la o secție de poliție din Rotterdam pentru investigații suplimentare. În această etapă, poliția nu poate spune nimic despre locul din care provin.

Descoperirea celor 25 de persoane clandestine în camion a alertat serviciile de urgență care au venit într-un număr foarte mare în portul Vulcaanhaven din Vlaardingen.

Din aceeași categorie...

Back to top button