ȘtiriTop News

Șofer român de camion prins cu 300 kg de hașiș, în Franța

Sâmbătă, 14 ianuarie 2023, ofițerii vamali au confiscat o cantitate record de 300 kg de hașiș dintr-un camion, condus de un șofer român, pe autostrada A31 din Franța.

În timpul unui control efectuat într-o parcare în apropiere de Robécourt (Franța), pe A31, ofițerii vamali au descoperit aproximativ 300 kg de hașiș într-un camion, condus de un șofer român stabilit în Spania. În momentul controlului, acesta făcea o poză.

Șofer român de camion prins cu 300 kg de hașiș, în Franța

Potrivit informațiilor furnizate ofițerilor vamali, acesta călătorea din Spania spre Olanda. Cele 300 kg de rășină de canabis (hașiș) au fost descoperite într-o ascunzătoare din camion, încuiată cu un dispozitiv electric.

Hașiș în valoare de aproximativ 3 milioane de euro

Valoarea drogurilor este estimată la aproximativ 3 milioane de euro, potrivit autorităților franceze. Șoferul în vârstă de 46 de ani, originar din România, a fost reținut mai întâi de vameși și apoi a fost dus în custodia Jandarmeriei din Neufchâteau.

VEZI ȘI: Cel mai modern centru de control pentru camioane din Austria

O anchetă a fost deschisă și încredințată secției de cercetare din Nancy și brigăzii de cercetare din Neufchâteau.

„Nu recunosc nimic. Nu am știut nimic.”

Prin intermediul interpretului său, șoferul român a încearcat să convingă instanța că este străin de cele 300 kg de hașiș care au fost găsite în camionul său. Între timp, șoferul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, potrivit presei din Franța.

Din aceeași categorie...

Back to top button