Știri

Franța: Șofer român condamnat la închisoare pentru trafic de canabis

Vameșii francezi au confiscat plante de canabis în valoare de aproximativ 1,8 milioane de euro dintr-un camion, condus de un șofer român.

Joi, 7 septembrie, în timpul unui control pe A6 în asociere cu serviciul Special Mobile Scanner (SMS), polițiștii de la BSI Dijon au selectat pentru control un camion înmatriculat în România, condus de un șofer român, pentru care l-au escortat în zona de servicii Beaune-Merceuil.

Franța: Șofer român condamnat la închisoare pentru trafic de canabis

Potrivit documentelor, camionul venea din Spania și se îndrepta spre Belgia și Olanda, unde urma să livreze încărcătura.

Radiografia remorcii efectuată de echipa SMS a arătat o diferență de densitate a încărcăturii în partea de jos a remorcii. Ofițerii vamali au procedat apoi la inspectarea încărcăturii și au descoperit cutii paletizate în folie neagră opacă. Deschiderea acestora a scos la iveală 166 de pliculețe termosigilate care conțineau iarbă de canabis, în greutate totală de 179,65 kg și o valoare de 1.796.500 de euro.

VEZI ȘI: Cele mai frecvente abateri în rândul șoferilor de camion în Austria și Germania

Șoferul a fost judecat trei zile mai târziu și condamnat la doi ani de închisoare cu executare. De asemenea, acesta a primit o interdicție de ședere de 5 ani în Franța și la o amendă vamală de 1.796.000 de euro, echivalentul valorii „mărfii”.

Drogurile au fost detectate cu ajutorul SMS, un instrument de înaltă tehnologie care permite examinarea cu raze X a vehiculelor, oferind o imagine precisă și completă a conținutului acestora.

Combaterea traficului de droguri este una dintre misiunile prioritare a Biroului Vamal din Franța. În 2022, serviciile vamale au confiscat 66,25 tone de canabis pe teritoriul Franței, dintre care aproape 2,7 tone de către biroul vamal regional din Dijon.

Din aceeași categorie...

Back to top button