Știri

Șofer român condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru trafic de droguri în Marea Britanie

Mihai Ciceu, un șofer român de camion, a fost condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de droguri (cocaină) în Marea Britanie.

Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate (NCA) din Marea Britanie a descoperit într-un camion oprit în portul Hull, condus de un șofer român, cocaină în valoare de 1.7 milioane de lire sterline.

Șofer român condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru trafic de droguri în Marea Britanie

Investigația NCA a început pe 22 ianuarie 2020, atunci când Mihai Ciceu, un șofer român de camion, în vârstă de 34 de ani, cu o vechime pe permis de 10 ani, a încercat să intre în Marea Britanie prin portul Hull, la bordul unui feribot care venea de la Zeebrugge (Belgia).

Acesta a fost oprit de ofițerii poliției de frontieră, care au descoperit trei pachete, ascunse în podeaua semiremorcii, care conțineau aproximativ 21 de kilograme de cocaină.

Întrebat de ofițerii NCA despre prezența cocainei, Ciceu a negat de existența celor trei pachete pachete. El a susținut că a ajuns la destinația de livrare cu două zile înainte de programare și, în acest timp, a lăsat vehiculul nesupravegheat timp mai îndelungat.

VEZI ȘI: ANSAR acuză RAR că blochează activitatea service-urilor de tahografe din România

Cu toate acestea, Ciceu nu a putut să ofere explicații despre nimeni care ar avea cunoștințele, timpul și oportunitatea de a ascunde drogurile și apoi să le recupereze odată ce au intrat în Marea Britanie.

Șofer român condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru trafic de droguri în Marea Britanie

De asemenea, asupra șoferului român au mai fost găsit mai multe telefoane mobile, pe două dintre ele încercând să distrugă în timp ce vehiculul său era controlat.

Pentru fapta sa, Mihai Ciceu a fost condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare de către tribunalul Hull Crown, după ce a pledat vinovat de trafic de droguri Class A la o audiere anterioară.

Din aceeași categorie...

Back to top button