Știri

Șofer român de camion, erou în Italia: A evitat un incendiu în tunel

Un șofer român de 41 de ani a devenit erou în Italia, după ce a reacționat excelent în momentul în care motorul camionului său a luat foc într-un tunel.

Șofer român de camion, erou în Italia: A evitat un incendiu în tunel

Întâmplarea s-a petrecut la începutul acestei săptămâni, într-un tunel de pe drumul național 687, între Lunano și Sant’Angelo in Vado.

În tunel, șoferul român a observat flăcări ieșind de sub cabină, dar și-a păstrat luciditatea și a continuat să conducă până la ieșire. Acolo a oprit camionul în afara șoselei, a detașat remorca în care transporta polietilenă pentru o companie din Vadese și a îndepărtat capul tractor aproximativ 20 de metri.

Abia apoi a oprit motorul, a rabatat cabina și a început să stingă focul cu stingătorul propriu. Grație intervenției sale profesioniste s-a evitat un incendiu în tunel, ale cărui efecte puteau fi tragice.

VEZI ȘI: Amplu control al camioanelor pe autostrada Funen din Danemarca

Pompierii ajunși în scurt timp la fața locului au reușit să stăpânească rapid situația, deja atenuată de șofer. ”A fost un erou, deoarece odată oprit în tunel, camionul se transforma într-o bombă, din cauza rezervoarelor de LNG și a încărcăturii”, a declarat un purtător de cuvânt al Pompierilor.

Potrivit pompierilor, incendiul s-a produs din cauza unei defecțiuni tehnice la motor, posibil un scurt circuit sau o scurgere de ulei. Din fericire, șoferul român a scăpat nevătămat. Singurele pagube sunt cele de la capul tractor și acelea relativ minore.

Din aceeași categorie...

Back to top button