Șofer român de camion prins în Franța cu 260 de kilograme de cocaină

Șofer român de camion prins în Franța cu 260 de kilograme de cocaină
Șofer român de camion prins la Coquelles, în nordul Franței, cu 260 de kilograme de cocaină, pe care voia s-o introducă ilegal în Marea Britanie.

Marți, 28 aprilie, poliția de frontieră de la Coquelles a descoperit 260 de kilograme de cocaină, ascunse în mai multe cutii de plywood într-un camion, care transporta componente auto către Marea Britanie, condus de un șofer român.

Șofer român de camion prins în Franța cu 260 de kilograme de cocaină

Estimată pe piața neagră la aproximativ 22.5 de milioane de euro, cocaina a fost depistată de polițiștii de frontieră francezi cu ajutorul unor echipamente hi-tech de căutare în vederea combaterii imigrării ilegale și a detectării bunurilor interzise și restricționate, pe care contrabandiștii încearcă să le introducă în Marea Britanie.

VEZI ȘI: Transportatorii care merg cu prețuri mici au intrat în colimatorul autorităților germane

Șoferul român a fost reținut fiind suspect de trafic de droguri Clasa A. Investigația a fost preluată de Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate (NCA) din Marea Britanie. Ulterior, șoferul român a fost eliberat, însă acesta se află în continuare sub anchetă.

Conform presei britanice, cele 260 de kilograme de cocaină trebuiau să ajungă în Kent, de unde urmau să fie distribuite pe străzile din Marea Britanie.

Captură de 190 de kilograme de cocaină la Dover
Pe 22 aprilie, poliția britanică a descoperit și sechestrat în portul Dover un total de 190 de kilograme de cocaină, descoperite în două camioane, care par să nu aibă nicio nicio legătură între ele.

În primul camion, condus de un șofer olandez de 62 de ani din Nieuwegein, care transporta hârtie și carton, ofițerii de poliție au descoperit ascunse 140 de kilograme de cocaină, având o valoare pe piața neagră de aproximativ 14 milioane de lire sterline. În al doilea camion, condus în echipaj de doi șoferi cehi, încărcat cu piese de jucărie pentru construit, au fost descoperite 50 de kilograme de cocaină.

Șofer român de camion prins în Franța cu 260 de kilograme de cocaină

Investigația în ambele cazuri au fost preluat de Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate (NCA). Olandezul a primit mandat de arestare preventivă, urmând să fie prezentat în fața unui judecător pe 20 mai. Cei doi șoferi cehi au fost eliberați, însă au rămas sub anchetă.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.