Știri

Șofer român prins că a condus 24 de ore fără pauză, în Germania

Pentru că a condus 24 de ore fără pauză, un șofer român de camion a fost amendat cu 1.200 de euro în urma unui control de rutină derulat de poliția de autostradă, în Germania.

În urma unor controale de rutină ale traficului greu, desfășurate luni și miercuri pe B7 în zona Nordhessen, echipajele poliției de autostradă au întocmit 29 de procese verbale unor șoferi de camion care au fost opriți în trafic.

Șofer român prins că a condus 24 de ore fără pauză, în Germania

Principalele încălcări ale legislației au fost cele legate de timpii de condus și odihnă, dar au fost și trei șoferi amendați cu 60 de euro pentru că marfa nu era asigurată corespunzător. Aceștia și-au putut continua drumul doar după ce au remediat această problemă.

Printre cei opriți a fost și un șofer român, agenții de control constatând că acesta a condus 24 de ore fără pauză și a avut numeroase alte încălcări în ceea ce privește perioadele de condus și odihnă în ultimele 14 zile. De asemenea, după verificările cardului tahograf au constatat și că acesta nu a respectat pauza săptămânală.

Amenda totală pentru încălcările constatate a fost în final de 1.200 de euro.

VEZI ȘI: Un șofer român conducea de peste 14 ore, cu marfa insuficient securizată

Un șofer polonez a primit o amendă de 240 de euro pentru că nu a respectat pauza de odihnă de 9 ore și a plecat în cursă după 6 ore.

Un alt șofer, de data aceasta din Serbia, a fost și el amendat pentru încălcarea repetată a perioadelor de condus și odihnă. Astfel într-una din zile a plecat după o pauză de doar 5 ore, iar în ziua următoare după o pauză de 6 ore. Amenda în acest caz a fost de 1.410 Euro.

Cea mai mare amendă în urma acestor acțiuni de control a fost de 1.530 de euro, șoferul polonez fiind și el amendat pentru că a o zi și jumătate fără a respecta perioadele de repaus și odihnă.

Din aceeași categorie...

Back to top button