Știri

Șofer român prins cu „magnetul” în Italia

În ultima perioadă de timp, numeroasele controale efectuate de autoritățile italiene scot la iveală numeroasele probleme generate de șoferii de camion, mai ales cei din est, inclusiv România, așa cum este cazul de față.

Recent, o brigadă a poliției rutiere a prins în flagrant în urma unui control de rutină pe una din autostrăzile din jurul orașului Livorno un șofer de camion de cetățenie română ce avea montat pe camion „magnet” pentru a păcăli aparatul tahograf. Astfel, în urma controlului cadrului tahograf, acesta arăta că șoferul trebuia să se afle în pauză în momentul când a fost oprit, nicidecum pe drum. Pe lângă, faptul că un dispozitiv ilegal de „păcălire” a aparatului tahograf, șoferul român nu a putut face nici dovada angajarii sale legale, astfel că, acesta a fost escortat la secția de poliție pentru investigații amănunțite, efectuate inclusiv de departamentul teritorial de muncă.

Șofer român prins cu „magnetul” în Italia

Atât șoferul cât și compania de transport pentru care lucra au primit o amendă cumulată de 3.362 Euro. În plus, companiei italiene de transport i s-a suspendat licența pentru o perioadă de trei luni, urmând ca aceasta să fie crescută în urma cuantificării abaterilor de către autorități.

Din aceeași categorie...

Back to top button