Știri

Șofer român de camion suspectat că ar fi primul, din Franța, infectat cu noua tulpină COVID-19

Un șofer român de camion, arestat în Franța pentru trafic de migranți, este suspectat că ar fi primul infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a provocat îngrijorare în Franța, iar prima persoană suspectată că ar fi infectată cu noua tulpină de coronavirus este un șofer român de camion, află într-un centru de detenție din Dunkerque, Franța.

Șofer român de camion suspectat că ar fi primul, din Franța, infectat cu noua tulpină COVID-19

Pe 21 decembrie, autoritățile franceze au reținut două persoane de origine română, ambii șoferi de camion, pentru trafic de migranți. Pe 23 decembrie, aceștia au fost mutați în centrul de detenție de la Dunkerque, unde au fost testați pentru COVID-19. În ambele cazuri, rezultatul testelor a fost pozitiv.

Mai mult, unul dintre cei doi români este suspectat că ar fi infectat cu noua tulpină de coronavirus, despre care se spune că este mai contagioasă. Conform protocolului de sănătate, autoritățile franceze au efectuat un al doilea test o săptămână mai târziu, mai exact pe 30 decembrie.

”În timpul testului, rezultatele au fost foarte mari. Această anomalie a ridicat suspiciuni puternice cu privire la noua tulpină de coronavirus din Anglia”, confirmă Direcția Interregională a Serviciilor Penitenciare din Lille.

VEZI ȘI: Britanicii au deschis 20 de noi locații pentru testare COVID-19 a șoferilor de camion

Între timp, cei doi români au fost plasați în izolare. Cu toate acestea, aceștia au intrat în contact cu alte persoane reținute la centrul de arest preventiv, potrivit France Bleu.

Sindicatul lucrătorilor din penitenciare a cerut testarea imediată a tuturor gardienilor și mutarea românilor într-un centru de detenție care are și spital COVID.

Rezultatul pentru noul test era așteptat ieri, 3 ianuarie. Până la ora publicării acestei știri, nu existau informații despre rezultatul ultimului test efectuat.

Din aceeași categorie...

Back to top button