Șofer sloven amendat pentru utilizarea a trei carduri tahograf

Șofer de camion sloven amendat pentru utilizarea a trei carduri tahograf
Un șofer sloven în vârstă de 63 de ani a fost amendat în Austria pentru utilizarea a trei carduri tahograf cu scopul de a frauda timpii de condus și odihnă, scrie meinbezirk.at.

Pe 16 noiembrie 2018, un șofer sloven în vârstă de 63 de ani a fost oprit pentru control rutier pe autostrada A8 Innkreis din Kematen am Innbach.

Șofer sloven amendat pentru utilizarea a trei carduri tahograf

În cadrul acestuia, ofițerii de poliție austrieci au descoperit trei carduri tahograf ce aparțineau unor șoferi de camion străini. În urma verficări cardului tahograf al slovenului, dar și a celorlalte trei carduri găsite în cabină, ofițerii au constat că acestea fuseseră utilizate consecutiv.

VEZI ȘI: UPS extinde serviciul UPS Worldwide Express pe 14 piețe internaționale noi

Astfel, deoarece nu a putut demonstra utilizarea necorespunzătoare a celor trei cardurilor tahograf descoperite în cabina sa, care însumau 36 de ore de condus continuu și doar 3 ore de pauză, șofer sloven a fost amendat și obligat la plata unei garanții de 3.600 de euro.

În total, în cadrul controlului rutier efectuat asupra slovenului au fost consemnate 21 de încălcări majore ale Regulamentului 561/2006, în special a timpilor de condus și odihnă.

Cele trei carduri tahograf găsite în cabină au fost confiscate de poliția austriacă.

Follow #infotrucker