ȘtiriTop News

Șofer turc depistat că utiliza un card tahograf pe al nume, în Germania

Cursa s-a terminat cu o amendă de 1.000 de euro și trimiterea acestuia în judecată.

Miercuri, 28 aprilie, poliția de autostradă din Siegsdorf a oprit pentru control pe A8, un camion înmatriculat în România care transporta marfă din Austria în Olanda, la volanul căruia se afla un șofer turc.

În urma verificărilor efectuate, agenții de poliție au constatat că șoferul utiliza un card tahograf pe un alt nume și că nu a respectat perioadele de condus și odihnă în ultimele 24 de ore.

Șofer turc depistat că utiliza un card tahograf pe al nume, în Germania

După ce au confiscat cardul tahograf, la o verificare mai amănunțită, polițiștii au constatat că șoferul turc nu deținea nici permis valabil pentru a conduce camioane și nu avea calificările necesare pentru un șofer profesionist.

Șoferul, în vârstă de 55 de ani, a fost pus sub acuzare pentru fals și uz de fals fiind nevoit să plătească în prima fază o amendă cauțiune de aproximativ 1.000 de euro. Poliția a întocmit și actele necesare, iar cazul său a fost preluat de tribunalul Siegsdorf.

VEZI ȘI: Patru șoferi de camion riscă închisoarea pentru fals, în Danemarca

Compania de transport din România și-a putut recupera camionul doar după depunerea unei cauțiuni, în sumă de câteva mii de euro, și după ce a trimis un șofer de înlocuire care a putut prezenta documente valabile, care să certifice că poate să exercite meseria de șofer de profesionist și are un permis valabil pentru a conduce vehiculul de 40 de tone.

În plus, poliția din Siegsdorf a anunțat că, pe viitor, va monitoriza cu atenție camioanele acestei companii în acțiunile de control de pe A8.

Din aceeași categorie...

Back to top button