Șofer ucrainean lăsat de patron peste 60 de ore în mijlocul drumului

Șofer ucrainean lăsat de patron peste 60 de ore în mijlocul drumului
Un șofer ucrainean a fost lăsat de patron peste 60 de ore în mijlocul drumului cu camionul defect, acestuia cerându-i-se să rezolve singur problema tehnică apărută.

Din cauza unei probleme la compresorul de aer, un șofer ucrainean a fost nevoit să se oprească chiar pe intrarea pe autostrada A38 în zona Thüringen, unde a și rămas imobilizat peste 60 de ore în mijlocul drumului. Patronul său i-a cerut să rezolve singur problema tehnică.

Șofer ucrainean lăsat de patron peste 60 de ore în mijlocul drumului

Un șofer ucranean de camion, în vârstă de 30 de ani, a găsit un loc puțin mai neobișnuit de parcare. Timp de peste 60 de ore, acesta a „parcat” camionul pe mijlocul drumului B4, în Thüringen. Desigur, neintenționat.

Dar să o luăm cu începutul. Vineri, 10 iulie, Andrej își conducea camionul pe drumul federal B4 în zona Steinbrücken/Sundhausen (Thüringen) și voia să ajungă pe A38 pentru a merge în direcția Göttingen, punctul său final fiind Bad Lauterberg.

Dar, chiar la intrarea pe autostradă, camionul său a avut o problemă tehnică și acesta a fost nevoit să oprească imediat. Chiar pe zonă de intrare pe A38, fără să mai poată mișca în niciun fel camion. Problema tehnică a apărut în jurul orei 10:30 dimineața. Conform declarațiilor șoferului, camionul a avut o problemă la compresor și nu avea cum să rezolve singur această problemă pentru că nu avea piesă de schimb.

Șoferul și camionul său au rămas acolo peste 60 de ore. În discuțiile cu reporterii de la presa regională, șoferul ucrainean a spus că șeful său nu vrea să plătească o firmă de tractare și că i-a cerut să rezolve problema cu resursele interne. Acesta i-a mai spus că vine el personal să aducă piesa de schimb.

VEZI ȘI: Noul MAN TGX și MAN TGE sunt disponibile și pe piața din România

Șoferul a rămas blocat pe zona de intrare pe autostradă și și-a petrecut timpul în cabină urmărind filme, vorbind la telefon și navigând pe Internet.

Poliția a ajuns la locul incidentului imediat când a fost semnalată prezența camionului în zonă și a făcut cerctări privind natura incidentului. Aceștia au luat legătura cu patronul companiei și i-au transmis că are timp până sâmbătă seara, la ora 18:00, să rezolve problema și să plece cu camionul de acolo pentru că altfel acesta va fi ridicat.

Poliția rutieră a revenit sâmbătă în control și pentru că șoferul și camionul erau tot acolo au solicitat intervenția celor de la ADAC. Duminică a sosit la fața locului echipa de tractare ADAC care a intervenit și a ridicat camionul, transportându-l până în cea mai apropiată parcare. Asta după ce a stat peste 60 de ore în mijlocul străzii.

Patronul companiei a ajuns la fața locului abia luni dimineața cu piesa de schimb și după încă o oră de intervenție șoferul a reușit să-și continue drumul.

Follow #infotrucker