ȘtiriTop News

Mii de șoferi de camion amendați pentru că au ignorat restricția de pe podul peste Rin (A 1)

Șoferii de camion care au ignorat restricția de tonaj pe podul peste Rin de pe A 1, din zona Leverkusen, au adus în 2021 aproximativ 1.5 milioane de euro la bugetul local al orașelor Köln și Leverkusen.

Și în 2021, mii de șoferi de camion, care au ignorat restricția de trecere pe podul peste Rin de pe A 1 (Rheinbrücke), au fost amendați de municipalitățile orașelor Köln și Leverkusen.

Mii de șoferi de camion amendați pentru că au ignorat restricția de pe podul peste Rin (A 1)

Până la finalul lunii noiembrie, municipalitatea orașului Leverkusen a amendat peste 6.500 de șoferi de camion, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la aprox. 900.000 de euro.

Municipalitatea orașului Köln a amendat 5.200 de șoferi de camion, dintre care aproximativ 1.400 au plătit amenda, care corespunde unui venit la buget de 203.000 de euro, potrivit unui purtător de cuvânt al municipalității.

VEZI ȘI: De la 1 ianuarie 2022, Austria majorează taxele de drum pentru camioane

În urma unei decizii a Tribunalului din Köln, autoritățile din cele două orașe au fost obligate să reducă cuantumul amenzii, stabilite în octombrie 2017, de la 500 de euro și două luni suspendarea a permisului de conducere la 150 de euro în cazul primei abateri. După încasarea tuturor amenzilor, la bugetul orașului ar trebui să se strângă până la 570.000 de euro.

Din cauza problemelor structurale, traficul vehiculelor comerciale de peste 3.5 tone a fost restricționat pe podul peste Rin de pe A 1 din 2016. Astfel, dacă un șofer de camion ignoră restricția, o barieră îl deviază de pe pod și va fi „premiat”.

Din aceeași categorie...

Back to top button