Știri

Germania: Zeci de șoferi de camion amendați pentru nerespectarea distanței legale între camioane

Zeci de șoferi de camion sancționați în Germania pentru nerespectarea distanței legale între camioane și încălcarea interdicției de depășire.

Pe 25 mai, polițiștii rutieri din cadrul Direcției de Poliție Nord, alături de Grupul de Utilizare și Apărare cu Drone (DEAG) din cadrul Unității Tehnice Operative a Poliției, au efectuat o serie de controale pe A 24 (Germania), care au vizat siguranța traficului greu de mărfuri.

Germania: Zeci de șoferi de camion amendați pentru nerespectarea distanței legale între camioane

Cu ajutorul unei drone, aceștia au monitorizat respectarea de către șoferi a distanței legale minime de 50 de metri între camioane, respectiv interdicția de depășire a vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Din totalul celor 31 de șoferi de camion sancționați, 23 au fost pentru nerespectat distanței minime legale, iar opt pentru nerespectarea interdicției de depășire. Lider negativ a fost un șofer de camion din Serbia, a cărui distanță față de camionul din față a fost de 12 metri. Nerespectarea distanței minime legale a dus la o amendă de 80 de euro și un punct de penalizare.

VEZI ȘI: Deutsche Bahn va folosi un camion autonom MAN în Ulm

Pentru a asigura siguranța opririi, punctul de control a fost anunțat cu 1100 m în avans prin semne de circulație, iar viteza a fost redusă treptat până la 40 km/h. Pe această secțiune 164 de șoferi au condus prea repede, cel mai rapid fiind înregistrat cu 93 km/h, pe o secțiune unde viteza permisă era de 40 km/h.

Din aceeași categorie...

Back to top button