ȘtiriTop News

Șoferii de camion, afectați de singurătate: alcoolul în exces este un fenomen în creștere

Potrivit poliției germane, din ce în ce mai mulți șoferi de camion sunt opriți în trafic cu alcoolemie reziduală, după ce și-au înecat amarul în parcări, afectați de singurătate.

Camioanele sunt parcate unul lângă altul, dar cu toate acestea, șoferii sunt singuri. Pentru mulți, serile și weekendurile petrecute în parcări, departe de familie, casă și prieteni, sunt o sursă nesfârșită de tristețe.

Șoferii de camion, afectați de singurătate: alcoolul în exces este un fenomen în creștere

”La final de săptămână, șoferii stau în parcări ca în cazarmă. Acolo nu există activități de recreere, nici facilități pentru activități sportive. Iar iarna este foarte frig. Oricine trăiește în aceste condiții este cu siguranță exploatat”, spune Dirk Engelhardt, purtător de cuvânt al Asociației de Transport și Logistică BGL.

Dincolo de exagerările vesticilor privind dumpingul social, problema rămâne și este gravă. Între gătitul la butelie și dormitul în cabină, șoferii recurg de multe ori la cea mai ieftină metodă de relaxare: alcoolul.

”Se bea atât de mult la final de săptămână, încât din ce în ce mai mulți șoferi de camion sunt depistați cu alcool rezidual în sânge când revin la volan”, spune Rinaldo Roberto, purtător de cuvânt al Poliției din Mainz. În landul  Renania-Palatinat (Rheinland-Pfalz), poliția găsește șoferi de camion aflați sub influența alcoolului aproape la fiecare control.

VEZI ȘI: Volvo FH16 cu cabină Globetrotter XXXL (FOTO)

Controalele se fac în spațiile de odihnă, în timpul pauzelor, iar de multe ori șoferii sunt împiedicați să revină la volan. De exemplu, la un control din luna martie, din 83 de șoferi controlați, 20 aveau alcoolemie peste zero. Iar trei dintre aceștia aveau chiar peste 2 la mie.

Recordul din acest an a fost stabilit într-un control din aprilie, pe A 65, lângă Edenkoben. Atunci poliția a oprit un șofer de camion care avea o alcoolemie de 2,8 la mie.

Din aceeași categorie...

Back to top button