ȘtiriTop News

Șoferii străini cu rezidență în Italia au nevoie de CPC italian

Decretul Infrastructurii publicat recent în Italia aduce modificări și în ce privește certificarea șoferilor profesioniști: străinii din UE cu rezidență în Italia trebuie să obțină un atestat CPC italian.

La data de 10 septembrie a fost publicat în Gazeta Oficială numărul 217 Decretul Lege 121/2021, cunoscut și ca Decretul Infrastructurii.

Șoferii străini cu rezidență în Italia au nevoie de CPC italian

Acesta aduce mai multe modificări importante pentru transportul de mărfuri, cea mai importantă fiind creșterea lungimii maxime a combinațiilor articulate (cap tractor + semiremorcă sau camion + remorcă) de la 16,5 la 18 metri (inclusiv dispozitivele de cuplare).

Decretul conține însă și o dispoziție referitoare la recunoașterea calificărilor șoferilor obținute în afara Italiei, care modifică Legea 50 din 10 iunie 2020.

VEZI ȘI: Repausul săptămânal normal în cabină vă poate costa 20.000 de coroane, în Suedia

Amendamentul introdus prin Decretul Infrastructurii stabilește că șoferii străini din statele UE cu rezidență în Italia sau șoferii extracomunitari anagajați la companii de transport din Italia trebuie să își reînnoiască atestatul CPC (Certificatul de pregătire continuă) în Italia.

Decretul Lege se aplică de la 12 septembrie, dar trebuie ratificat de Parlament în termen de 60 de zile pentru a deveni definitiv.

Din aceeași categorie...

Back to top button