In FocusTop News

Șoferii ar trebui să se testeze COVID de 2 ori pe săptămână, în Germania

Angajații nu sunt obligați să accepte testarea, dar angajatorii sunt obligați să le ofere această opțiune, pe cheltuiala lor.

Pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2, Germania a adus modificări ordonanței privind securitatea și sănătatea în muncă, care vizează inclusiv șoferii și angajații din logistică.

Conform modificărilor, angajatorii vor avea obligația să propună testarea tuturor angajaților care nu lucrează de acasă, iar angajații au fost rugați să țină cont de această nouă prevedere și să accepte testarea. Angajatorul poate să ofere angajaților opțiunea unor teste rapide sau PCR, neexistând nicio restricție în această privință.

Șoferii ar trebui să se testeze COVID de 2 ori pe săptămână, în Germania

În sectorul de transporturi și logistică, recomandarea este ca angajatorul să ofere posibilitatea angajaților de a face două teste COVID pe săptămână, ținând cont că în aceste domenii riscul de răspândire al virusului este mai mare, deoarece există o interacțiune mai mare între persoane din interiorul și exteriorul unei companii.

Noua prevedere este valabilă, în prima fază, până la data de 30 iunie 2021. De asemenea, toate celelalte prevederi sanitare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV-2 rămân în vigoare.

VEZI ȘI: Sindicatul inspectorilor francezi de transport rutier cer angajarea mai multor agenți

Decontarea pentru fiecare angajat, de la bugetul de stat, se face în cuantumul sumei de 130 de euro pentru această perioadă și se pot deconta doar costurile pentru teste și pentru achiziția de măști de protecție.

Costurile cu testarea cad exclusiv în sarcina angajatorului, iar angajatul nu este obligat să accepte testarea. Singura obligativitate este aceea pentru angajator, care trebuie să propună angajatului să se testeze, dar fără a-l obliga.

Decizia de modificare a ordonanței a fost luată ca parte a planurilor de relansare a economiei, guvernul încercând să găsească soluții pentru ca anumite sectoare să nu intre în colaps și să creeze condiții pentru redeschiderea în siguranță a unor sectoare economice.

Din aceeași categorie...

Back to top button