Știri

Șoferii de camion nu trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ, la intrare în Germania

Șoferii de camion care intră în Germania din zonele de risc nu trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ. Totuși există unele prevederi speciale în landul Hessen.

Începând din această săptămână este obligatoriu ca persoanele care intră în Germania din zonele de risc fie să prezinte un test COVID-19 negativ, fie să se autoizoleze pentru două săptămâni.

Șoferii de camion nu trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ, la intrare în Germania

Inițial, această prevedere includea și șoferii de camion care în ultimele 14 zile înaintea intrării pe teritoriul Germaniei au fost în zonele de risc decretate de autoritățile federale.

VEZI ȘI: România a contestat noul Pachet de Mobilitate la CJUE, alături de alte 6 state membre UE

Conform noilor completări legislative, persoanele care transportă mărfuri pe cale rutieră, feroviară, navală sau aeriană sunt exceptate de la această regulă.

Totuși, fiecare land în parte își poate stabili propriile reguli, așa cum este cazul în landul Hessen. Aici este specificat faptul că un șofer de camion nu poate petrece mai mult de 72 de ore în zona de risc și nu poate sta mai mult de 48 de ore în acest land.

Asociațiile de transport recomandă șoferilor de camion să verifice cu atenție actualizările date de fiecare land în parte în cazul în care urmează să livreze sau să preia marfă din Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button