Șoferii de camioane nemulțumiți de închiderea zonelor de odihnă și dușurilor din Franța

Șoferii de camioane nemulțumiți de închiderea zonelor de odihnă și dușurilor din Franța
Șoferii de camioane nemulțumiți de decizia de închidere a restaurantelor, zonelor de odihnă și a dușurilor de pe autostrăzile din Franța, din cauza pandemiei de coronavirus.

Criza COVID-19 a prins statele și guvernele din Europa, în mare, nepregătite, iar acest lucru a generat decizii noi și totodată urgente, care au afectat toate sectoarele.

Șoferii de camioane nemulțumiți de închiderea zonelor de odihnă și dușurilor din Franța

Unul dintre sectoarele care încă își desfășoară activitatea este cel al transportului rutier, iar șoferii de camioane se confruntă cu situații din ce în ce mai dificile.

Spre exemplu, odată cu decizia francezilor de a închide restaurantele și zonele de odihnă de pe autostrăzi, șoferii de camioane nu vor mai putea beneficia de mese calde sau de dușuri. Tot ce vor primi vor fi ușile închise ale acestor facilități, până nu demult deschise.

„Ca mulți alți oameni, suntem cei care în aceste momente ținem lucrurile în mișcare. Nu e nicio problemă, dar după decizia de închidere a restaurantelor, ne aflăm la un punct de cotitură. Multe dintre stații au închis dușurile, iar multe restaurante aflate pe marginile drumurilor au pus lacătele”, a declarat un șofer de camion.

VEZI ȘI: Carantină pentru oricine intră în Italia, cu excepția șoferilor de camioane

Pentru a trece peste această situație dificlă, șoferii de camioane din zonă au deschis o pagină de Facebook unde sunt cerute sfaturi și sunt trecute locurile încă deschise de pe ruta Limoges către Belgia.

„Multe dintre zonele de servicii de pe autostrăzi refuză să deschidă toaletele și dușurile. Și asta în condițiile în care trăiești într-un loc de 2.5 metri pe 2 metri toată săptămâna… Care sunt măsurile care se vor lua pentru a ajuta șoferii profesioniști?” se întreabă Sylvian, șofer în cadrul Macon.

Cu toate acestea există soluții, mai ales că multe dintre restaurantele pe care șoferii le frecventau serveau mesele pe tăvi pe care aceștia le duceau în cabină. Acolo serveau de multe ori masa.

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Gheorghe

    27/03/2020 at 9:06 AM

    Spre Calais,toate parcările închise ,(cu mici excepții).De altfel multe erau închise din cauza”imigranților”.Așa știu’deștepții’Francezi să rezolve problema,în loc să ia măsurimai practice.Vai mama lor.Și când te gândești că sunt cei ce se vor(unii) conducătorii Europei.Cică:LIBERTE EGALITE FRATERNITE.Vai mama lor. Punct.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.