In Focus

Șoferii de camion alături de alți sindicaliști francezi au intrat în grevă

Sindicatele franceze din transport au declanșat în această dimineață greva națională în semn de protest față de proiectul de reformă a muncii.

Deoarece nu au ajuns la niciun acord cu reprezentanții guvernului, în cadrul întâlnirii din 20 septembrie 2017, sindicatele CGT și FO au declanșat greva luni, 25 septembrie 2017, în apropiere de Bordeaux, Caen, La Rochelle, Toulouse, Marsilia și Lyon.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

De altfel, cele două sindicate se bazează pe o “mobilizare masivă” din partea lucrătorilor din domeniul transportului rutier, în special a șoferilor de camion, și afacerilor conexe la greva națională declanșată astăzi.

Este de așteptat ca greva națională declanșată astăzi să afecteze aprovizionarea cu bunuri a marilor magazine, cu materii prime ale liniilor de producție, respectiv cu combustibilul a stațiilor de alimentare. De asemenea, este de așteptat ca acestea să afecteze camionele aflate în tranzit.

De fapt, una dintre acțiunile clasice ale greviștilor francezi este blocarea accesului la rafinării și depozitele de combustibil, respectiv blocarea punctelor principale de trecere a frontierei. Cel mai probabil, acestea vor deveni cele mai fierbinți locuri din protest.

VEZI ȘI: Investitorii străini sunt interesaţi de piaţa transporturilor din România

În plus, este de așteptat ca șoferii de camion care participă la protest să blocheze ieșirile și sensurile giratorii de pe principale drumuri naționale, autostrăzilor, precum și accesul platformelor logistice.

Acțiunile sindicale începute astăzi, fac parte dintr-un protest mai amplu lansat de sindicatele franceze împotriva reformei muncii inițiate de guvernul francez, care, potrivit greviștilor ar favoriza angajatorii în detrimentul angajatului, dându-le mână liberă la concedieri.

Alte nemulțumiri ale greviștilor includ salariile, în special cele ce privesc transportul mărfurilor periculoase și Directiva europeană privind detașarea, care este în curs de revizuire.

Asociațiile patronale susțin opusul
FNTR, TFL și OTRE spun că transportul rutier nu este afectat de aceste reforme propuse de guvern.

Acestea mai spun că, organizațiile sindicale protestează împotriva ordinelor guvernamentale care vizează reformarea Codului Muncii, încercând să sugereze că sectorul transportului rutier va fi puternic afectat de această reformă (renegocierea orelor suplimentare, vechime).

FNTR susține că aceste afirmații sunt false și spune că reforma codului muncii inițiată de ordonanțe nu se adresează în mod specific sectorului de transport rutier.

Recomandarea infotrucker.ro este să nu intrați pe teritoriul Franței fără rezerve de combustibil suficiente sau fără provizii de alimente.

Informații în timp real despre protestele sindicale din Franța puteți afla accesând link-ul – http://www.lci.fr/

Din aceeași categorie...

Back to top button