Știri

Șoferii de camion au obținut redeschiderea a 250 de restaurante în Franța

250 de restaurante aflate pe autostrăzile din Franța au fost redeschise în weekend-ul care a trecut, ca urmare a presiunii făcute de șoferii de camion prin intermediul sindicatelor.

La începutul săptămânii trecute, uniunile sindicale din Franța au pregătit o scrisoare deschisă pentru autorități, prin care solicitau redeschiderea restaurantelor de pe autostrăzi pentru a putea servi șoferii de camion.

Șoferii de camion au obținut redeschiderea a 250 de restaurante în Franța

Autoritățile au reacționat rapid și au confirmat că în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, 250 de restaurante de pe autostradă au fost redeschise printr-un decret. Angajații vor servi doar șoferii de camion și vor avea un program cuprins între orele 06 și 22:00.

Totodată, șoferii vor fi obligați să arate cardul tahograf sau legitimația de muncă.

La scurt timp de la anunțul făcut de autorități, sindicatele CGT, CFTC, FO și CFDT au redactat o scrisoare internă în care au notat că decizia reprezintă „o primă victorie pentru condițiile de muncă, ingienă și pentru eroii care țin în mișcare economia țării”.

VEZI ȘI: ASFINAG a finalizat lucrările de reconstrucție a podului Innbrücke de pe A12

În aceeași scrisoare, reprezentanții sindicatelor mai menționează că acesta este începutul respectului pe care autoritățile trebuie să-l arate lucrătorilor din transport. De asemenea, în scurt timp vor fi luate și alte decizii favorabile, astfel încât, sectorul de transport să-și poată desfășurat activitatea.

„Guvernul rămâne atent în continuare la evoluția din sectorul de transport. Șoferii profesioniști din sector merită respectul și suportul tuturor. Trebuie să ne asigurăm că aceștia pot lua o masă caldă, pot face duș și se pot odihni pe traseul pe care în au de făcut”, a declarat ministrul transporturilor din Franța.

Din aceeași categorie...

Back to top button