Breaking News

Șoferii de camion care vin din Austria în Germania, trebuie să prezinte un test COVID negativ

Începând de astăzi, 14 februarie, șoferii de camion care intră din Austria și Cehia în Germania trebuie să arate un test COVID negativ, nu mai vechi de 48 de ore.

Urmează o perioadă extrem de tensionată la trecerea din Austria și Cehia în Germania, iar șoferii de camion vor avea din nou cel mai mult de suferit.

Șoferii de camion care vin din Austria în Germania, trebuie să prezinte un test COVID negativ

Începând de astăzi, 14 februarie 2021, autoritățile din Germania au impus o serie de noi restricții la granițele cu Austria și Cehia, din cauza focarelor cu noile mutații ale virusului SARS-CoV-2, iar lucrurile se vor schimba de la o oră la alta.

Pentru a evita blocajele de trafic din cauza noilor reglementări impuse de autoritățile germane în ceea ce privește intrarea în această țară, camioanele vor fi controlate încă din regiunea Brenner, frontiera cu Italia. Aici vor fi lăsate să circule spre Kufstein/Kiefersfelden, doar acele camioane aflate în tranzit care îndeplinesc condițiile de intrare în Germania.

În Cehia au crescut cazurile cu mutația din Marea Britanie, iar în Austria, mai exact în regiunea Tirol, s-au înmulțit cazurile cu mutația virusului din Africa de Sud. În afara restricțiilor impuse de Germania, autoritățile din Austria și Cehia au impus și ele la rândul lor o serie de restricții, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Autoritățile din Tirol au anunțat că vor face controale încă din regiunea Brenner și vor lăsa să treacă doar acele camioane care îndeplinesc condițiile de intrare în Germania.

Șoferii de camion trebuie să prezinte un teste negativ la COVID-19 care să nu fie însă mai vechi de 48 de ore. În plus, pot trece mai departe doar șoferii care s-au înregistrat deja pe o platformă online.

Günther Platter, guvernatorul Tirolului, consideră că acest reprezintă o problemă majoră, atât din punctul de vedere al blocajelor de trafic, cât mai ales pentru aprovizionarea cu mărfuri a zonei.

“Nu vrem ca regiunea Tirol să devină parcarea Europei și în acord cu guvernul am decis să începe cu controalele încă din zona Brenner”, a spus Platter, în comunicatul de presă oficial.

Guvernatorul Tirolului a făcut și precizarea că șoferii de camion care nu pot prezenta toate documentele necesare nu vor fi lăsați să treacă spre Germania. Pentru că sunt șanse mari ca restricțiile impuse de duminică să nu fie cunoscute de toți șoferii, autoritățile din Austria și-au luat măsuri de precauție pentru a nu se crea ambuteiaje pe autostrada Inntal din cauza șoferilor care nu sunt lăsați să intre în Germania.

Günther Platter a spus și că așteaptă ca autoritățile din regiunea Bayern să intervină și să rezolve situația într-un fel și consideră că trebuie găsite soluții în special pentru cei care fac naveta între Tirol și Bayern spre locurile lor de muncă.

VEZI ȘI: Expulzat din Norvegia deoarece a condus camionul fără lanțuri de iarnă

Asociațiile VDA și BGL au emis și ele avertizări publice după ce Austria, Cehia și Slovacia au fost trecute pe lista roșie.

Reprezentanții celor două asociații propun ca șoferii să poată circula și cu prezentarea unor teste rapide, chiar dacă nu există și un atestat medical. Aceste teste se pot procura și din farmacii și nu e nevoie de o vizită într-un centru de testare medical.

Reprezentanții celor două asociații germane avertizează că sunt șanse mari să urmeze o serie de probleme de aprovizionare sau opriri ale producției din cauza controalelor suplimentare și a eventualelor blocaje care se prefigurează în punctele de control de la granița cu Austria și Cehia.

Prof. Dr. Dirk Engelhardt, purtătorul de cuvând al consiliului BGL, a cerut instalarea unor centre de testare rapidă în punctele de frontieră, exclusiv pentru șoferii de camion. Autoritățile germane au anunțat deja că de la miezul nopții de sâmbătă spre duminică va fi deschis un centru în localitatea Pomezi nad Ohri, din Cehia, la granița cu Schirnding (Bayern).

Situația la granițele dintre Germania și Cehia și Germania și Austria este încă neclară și cel mai probabil vor urma actualizări frecvente ale prevederilor impuse de cele trei țări.

Sâmbătă seara, autoritățile regionale din Bayern au cerut guvernului de la Berlin unele excepții de la noile prevederi pentru anumite categorii de persoane. Excepțiile cerute sunt pentru personalul medical, persoane care îngrijesc bolnavi și bătrâni, lucrători care fac naveta și șoferii de camion.

Până la actualizarea restricțiilor, fiecare persoană care intră în Germania din Austria și Cehia, trebuie să prezinte un test COVID negativ, nu mai vechi de 48 de ore, și trebuie să fie înregistrate online.

Pe infotrucker.ro vă vom ține la curent cu situația actuală din regiune. De asemenea, așteptăm mesaje pe pagina noastră de Facebook de la cei care sunt deja în zonă.

UPDATE, 14 februarie 2021, ora 11:25 AM

La granițele din Germania și Cehia și dintre Germania și landul austriac Tirol au început verificări suplimentare din această noapte. Prin aceste măsuri drastice, guvernul Germaniei vrea să prevină răspândirea mutațiilor înregistrate de virusul COVID-19. În afara lucrătorillor vamali în aceste puncte au fost plasate și echipaje de poliție.

Conform publicației Bild.de, care citează surse guvernamentale, de duminică, din Cehia și Tirol, vor mai putea întra în Germania doar cetățeni germani, cetățeni străini cu domiciliul și permis de ședere în Germania. Excepție fac doar cei cu meserii esențiale precum personalul medical, șoferii de camion și alt tip de personal implicat în transportul de mărfuri.

Horst Seehofer, ministrul de interne din Germania, citat de revista Bild a declarat: “Și aceștia trebuie însă să prezinte un test negativ la coronavirus, nu mai vechi de 48 de ore. Sunt șanse mari ca timpii de așteptare în punctele de control să crească. Cu siguranță, poliția nu este acolo doar pentru a dirijia traficul.”

Din aceeași categorie...

Back to top button