Olanda cere test COVID negativ tuturor șoferilor de camion, care vin din Marea Britanie

Olanda solicită șoferilor de camion un test COVID negativ, dacă vin din Marea Britanie
Începând de marți, 19 ianuarie, ora 00:01, șoferii de camion, care călătoresc cu feribotul din Marea Britanie în Olanda, sunt obligați să prezinte un test COVID negativ, nu mai vechi de 24 de ore.

Numărul mare de cazuri, dar și faptul că virusul Sars-COV-2 a suferit o mutație, noua tulpină fiind mult mai contagioasă, le-a făcut ca autoritățile din Olanda să impună șoferilor de camion, care vin din Marea Britanie, să prezinte un test COVID negativ, nu mai vechi de 24 de ore.

Olanda cere test COVID negativ tuturor șoferilor de camion, care vin din Marea Britanie

Pentru șoferii de camion, un rezultat negativ al unui test rapid este suficient, însă alte tipuri de călători sunt obligați să arate un test PCR negativ la COVID.

Noua măsură impusă de autoritățile olandeze este confirmată și de Asociația de Transport și Logistică din Olanda (TLN), aceasta fiind menită să prevină răspândirea noii variante a virusului corona. De altfel, TLN îi sfătuiește pe șoferii de camion care vor să treacă din Marea Britnie în Olanda să nu părăsească teritoriul britanic fără să-și facă un test rapid în punctele de testare existente în zonele de trecere, deoarece riscă să nu poată intra în Olanda.

Olanda a exceptat, în această perioadă, șoferii de camion care intrau în țară din Marea Britanie de la prezentarea unui test COVID negativ, făcut cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în țară. Noua măsură vine în contextul în care Franța a impus șoferilor de camion același lucru încă de la sfârșitul anului trecut.

Locații de testare
Există peste 30 de locații în Marea Britanie, unde șoferii pot face gratuit un test rapid pentru COVID. Acest lucru se face în „amplasamentele centrelor de consultanță pentru transportatori”. Puteți găsi o prezentare generală a acestor locații aici. Nu toate locațiile de testare sunt disponibile 24 de ore pe zi, multe dintre ele fiind deschise între orele 06:00 și 22:00.

VEZI ȘI: IRU solicită statelor UE să nu introducă restricții pentru transportul rutier de mărfuri

Așadar, fiți bine pregătiți pentru călătoria pe care vreți s-o faceți și planificați unde și când veți face testul înainte de a porni la drum.

Cerințe pentru testul rapid obligatoriu
Rezultatul testului negativ trebuie să fie în engleză, germană, franceză, italiană, portugheză, spaniolă sau olandeză. Documentul este verificat în 5 puncte:

Tipul testului: acesta trebuie să fie un test rapid (antigen sau test LAMP);
Rezultatul testului: Trebuie să fie negativ pentru SARS-CoV-2 (sau să nu fie detectat);
Numele și prenumele: conform pașaportului;
Data și ora efectuării testului: Pentru angajații din transport, testul să nu fie mai vechi de 24 de ore de la îmbarcarea în aeronavă sau feribot.
Rezultatul testului: Acesta trebuie să aibă siglă sau un semn distinctiv al unei instituții sau o parafă de medic.

Rezultatul testului poate fi afișat pe hârtie, precum și digital. O traducere a rezultatului testului este permisă dacă are o semnătură originală sau ștampila medicului sau instituției care a administrat testul.

Follow #infotrucker