COVID-19: Șoferii de camion din anumite state, inclusiv România, riscă să intre în carantină în Slovenia

Șoferii de camion din anumite state, inclusiv România, riscă să intre în carantină în Slovenia
Șoferii de camion din anumite state, inclusiv România, riscă să intre în carantină de 14 zile în Slovenia, dacă nu tranzitează teritoriul țării în termen de 12 ore.

Pe baza evaluării individuale a stării epidemiologice din fiecare țară și în conformitate cu încheierea de acorduri tehnice bilaterale cu țările vecine și alte state membre ale Uniunii Europene sau cu spațiul Schengen, guvernul sloven a stabilit lista țărilor din care persoanele pot intra în Slovenia în conformitate cu Articolul 9 alineatul (5) din Decretul privind ordonanța de impunerea și punerea în aplicare a măsurilor aferente prevenirii răspândirii epidemiei COVID-19 în punctele de trecere a frontierei de la frontiera externă și a posturilor de inspecție în frontierele naționale ale Republicii Slovenia (Monitorul Oficial al RS 68/20 și Monitorul Oficial al RS 71/20).

COVID-19: Șoferii de camion din anumite state, inclusiv România, riscă să intre în carantină în Slovenia

Astfel, persoanele care provin din țările care nu sunt listate de guvernul sloven, intră în carantină de 14 zile în Slovenia. Lista țărilor pentru trecerea frontierelor naționale fără restricții poate fi consultată aici – https://bit.ly/2NDKGIL. Având în vedere că guvernul sloven va modifica această listă frecvent, sfatul nostru este să o consultați înainte de călătorie.

VEZI ȘI: Traficului greu de mărfuri controlat de poliția suedeză

Cetățenii români se supun carantinei de 14 zile, dacă nu se numără în una din categoriile de excepții prevăzute la Articolul 10 al Decretului adoptat de autoritățile slovene la 19 iunie 2020, după cum anunță și Ambasada României în Republica Slovenia.

În conformitate cu Articolului 10, persoane care efectuează transportul de mărfuri (șoferii de camion) către sau din Republica Slovenia, respectiv efectuează transport de mărfuri în tranzit trebuie să părăsească teritoriul sloven în 12 ore de la intrare. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, aceștia intră obligatoriu în carantină în Slovenia.

COVID-19: Șoferii de camion din anumite state, inclusiv România, riscă să intre în carantină în Slovenia

Răspuns primit de publicația noastră astăzi, 30 iunie 2020, din partea Ambasadei României în Republica Slovenia

Articolul 10 cu toată lista de excepții poate fi descărcat de aici – https://bit.ly/Articol10SloveniaExceptii (limba engleză).

În cazul în care aveți nevoie de asistență consulară, vă recomandăm să luați legătură cu Ambasada României în Republica Slovenia.

Pe măsură vor apărea informații suplimentare, vom reveni cu update la această știre.

Follow #infotrucker