Patronate și sindicate

Șoferii de camion din Portugalia vor intra în grevă generală pe 12 august

Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) a informat membri cu privire la faptul că șoferii de camion din Portugalia vor intra în grevă generală pe 12 august 2019.

Sindicatul șoferilor de mărfuri periculoase (SNMMP) și Asociația Șoferilor Profesioniști Independenți (SIMM) au anunțat o grevă generală pe durată nedeterminată începând de luni, 12 august, de la ora 00:00.

Șoferii de camion din Portugalia vor intra în grevă generală pe 12 august

Cele două asociații au încercat să negocieze cu Asociația Națională de Transport Public (ANTRAM), mediate de Ministerul Muncii, un nou contract colectiv de muncă (CCM) pentru industrie, respectiv o creștere a salariului de bază pentru șoferii profesioniști, plata orelor suplimentare și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Cum ANTRAM nu a răspuns pozitiv la niciuna dintre solicitări, cele două sindicate ale șoferilor profesioniști din Portugalia au anunțat greva generală începând cu data de 12 august.

Cel mai probabil vor apărea probleme în primul rând la benzinării, care nu vor mai fi alimentate cu combustibili, dar și la alimentarea magazinelor cu produse de larg consum. Find și perioadă de vacanța sunt șanse mari ca activitatea în zonele turistice să fie de asemenea grav perturbată.

VEZI ȘI: Pentru a mai circula prin München, camioanele trebuie echipate cu sistem de asistență la virare

Pe de altă parte, guvernul portughez a anunțat prin intermediul Ministerului Apărării că va mobiliza efective și vehicule ale armatei pentru a diminua efectele grevei generale. Ministrul apărării portughez a declarat, luni, că vor fi utilizate camioanele cisternă ale armatei pentru a diminua posibilele efecte negative de la mijlocul lunii august, cauzate de greva generală a șoferilor care fac distribuție de carburant.

Acesta a spus că forțele armate “sunt întotdeauna disponibile pentru a oferi suportul necesar”, dar crede că situația se va rezolva prin dialog.

Conform unui comunicat oficial a Ministerului pentru Energie, în cazul unui urgențe, Portugalia deține o rezervă de carburant care-i permite să funcționeze timp de 90 de zile.

Din aceeași categorie...

Back to top button