Șoferii de camion est-europeni părăsesc Marea Britanie din cauza Brexit-ului

Șoferii de camion est-europeni părăsesc Marea Britanie din cauza Brexit-ului

Șoferii de camion est-europeni încep să părăsească Regatul Unit, deoarece veniturile vor scădea odată cu prăbușirea lirei sterline după Brexit, scrie espress.co.uk.

Economiștii spun că plecarea șoferii de camion est-europeni care trimiteau cea mai mare parte din câștiguri acasă, la familie, nu va afecta foarte mult economia Marii Britanii, deoarece aceasta se bazează pe cei care cheltuiesc venitul lunar în Regat.

În prezent, există cel puțin 60.000 de șoferi de camion est-europeni care lucrează pentru firme de transport britanice, foarte dependente de menținerea interesului acestor șoferi de camion.

Șefii industriei de transport din Marea Britanie se tem că Brexit-ul ar putea duce la o lipsă acută de forță de muncă în sectorul logistic și transport, în condițiile în care britanicii nu sunt interesați de aceste locuri de muncă.

Angajarea șoferilor de camion britanici s-a dovedit a fi atât de dificilă încât, anul trecut, o agenție pentru ocuparea forței de muncă le-a oferit unor șoferi de camion din Bulgaria, Polonia și România care deja lucrau în Marea Britanie, 100 de lire sterline pentru fiecare compatriot adus la lucru în Regat.

VEZI ȘI: Marea Britanie ar putea introduce taxarea per milă pentru camioane

RHA atrage atenția că imediat după Brexit, ”bazinul” de lucrători străini disponibili imediat, ar putea fi secat, ceea ce ar genera o adevărată problemă.

Evident, prăbușirea lirei sterline după Brexit ar avea și alte efecte imediate asupra industriei de transport, precum scumpirea carburanților și a camioanelor produse în UE.

La momentul actual, industria de transport în ansamblu ei este destul de dinamică cu volume puternice raportate de mulți transportatori britanici, dar presiunile de cost sunt în creștere pentru aceștia.

Transportul rutier este vital pentru întreaga economie.

RHA spune că, reacțiile din acest sector pot fi, de asemenea, o indicație timpurie la ceea ce se poate aștepta economia în anul care vine.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.