Știri

Șoferii de camion francezi au reînceput protestele

Chiar dacă au obținut o victorie importantă în lupta cu guvernul, cel puțin la nivel declarativ, sindicatele CGT și FO au reluat pe 26 mai 2016 protestele prin ample blocaje rutiere care, coroborate cu greva rafinăriilor au încetinit întregul transport rutier în Franța.

Șoferi de camioane au reînceput acțiunile pe șosele, în porturi și platforme logistice după armistițiu de luni, 23 mai 2016, chiar dacă aceștia au obținut o victorie importantă, guvernul francez prin vocea ministrului transporturilor urmând să modifice legea muncii El Khomri în ceea ce privește plata orelor suplimentare pentru conducătorii auto.

Chiar dacă cele două sindicate care conduc mișcările sindicale s-au declarat mulțumite, acestea vor continua mobilizarea, deoarece acest lucru nu a fost singurul punct cerut de protestatari.

Șoferii de camion francezi au reînceput protestele

Valul de greve și proteste împotriva noii legii a muncii El Khomri a afectat, șase dintre cele opt rafinării din Franța, cauzând probleme grave de aprovizionare în zone mari ale țării, după cum vă relatam și noi la sfârșitul săptămânii trecute. Se estimează că cel puțin jumătate din stațiile de alimentare au prea puțin, sau deloc combustibil și unele provincii și-au stabilit limite privind furnizarea carburantului pentru fiecare vehicul de la 40 la 150 de litri.

Probleme de aprovizionare cu carburant sunt datorate în primul rând blocajelor rutiere din trecut, cauzate de protestatari de diferite categorii sociale, nu numai de către șoferi de camion. În plus, greva din porturi împiedică descărcarea tancurilor petroliere, așa cum sa întâmplat săptămâna trecută în Marsilia și cum se va repeta pe 14 iunie.

VEZI ȘI: Până la 2.9% economie de combustibil cu Mobil Delvac 1

În scopul de a ajuta distribuția de carburant, ministrul transporturilor, Alain Vidalies, a emis un decret prin care se extinde timpul de conducere a conducătorilor camioane cisternă, despre care am scris și noi aici – https://www.infotrucker.ro/franta-ia-masuri-pentru-facilita-distributia-carburantilor/

De asemenea, transportul maritim a încetinit și alte domenii, cum ar fi transportul de containere și Ro-Ro. Cei de la Brittany Ferries au întârziat unele servicii de la Cherbourg și St. Malo și a anulat trei călătorii la Le Havre, provocând inconveniente în transferul de camioane peste Canalul Mânecii.

Lucrătorii căilor ferate franceze vor începe grevele începând cu 1 iunie în timp ce lucrătorii de la aeroporturi vor continua grevele până pe 14 iunie, dată la care Campionatul European de Fotbal este început.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button