Știri

Șoferii de camion francezi ies în stradă

Sindicatele CGT și FO-UNCP vor organiza pe data de 16 mai o grevă de protest împotriva noii legi a muncii adoptate de guvernul de la Paris.

Cele doua sindicate, printre cele mai puternice ale șoferilor de camion din Franța, dezaprobă și critică în termeni duri noua lege a muncii El Khomri, numită așa după ministrul care a inițiat-o, ce permite companiilor să reducă bonusurilor pentru orele suplimentare la 10% în comparație cu rata actuală care variază de la 25% până la 50%.

Proiectul de lege încearcă să ofere mai multă flexibilitate intreprinderilor în angajări și concedieri, asigurând în același timp ca vrea să mențină securitatea salariaților.

Șoferii de camion francezi ies în stradă

După o întâlnire care a eșuat cu ministrul Transporturilor, cele două sindicate au chemat șoferii francezi la grevă pe o perioadă nedeterminată, aceasta urmând să înceapă pe data de 16 mai la ora 22:00.

De asemenea, sindicatele se plâng și de reforma sistemului de pensii care prevede majorarea vârstei de pensionare, de la 60 la 62 de ani și care ar trebui să intre în vigoare anul viitor.

https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button