Șoferii de camion francezi vor protesta împotriva condițiilor dificile de muncă

Șoferii de camion francezi vor protesta împotriva condițiilor dificile de muncă
Spre surprinderea tuturor, șoferii de camion francezi vor protesta la început de mai, pentru a atrage atenția asupra condițiilor dificile în care își desfășoară activitatea.

În plină pandemie COVID-19, sindicatul francez CFDT a anunțat o acțiune de protest pe data de 7 mai 2020, după ce numărul șoferilor de camion morți de coronavirus a ajuns la 35, iar numărul celor infectați a depășit 5.500.

Șoferii de camion francezi vor protesta împotriva condițiilor dificile de muncă

Reprezentanții CFDT spun că numărul de morți și infectați este deja mult prea mare și cu toate acestea nimeni nu ia măsuri pentru ca șoferii care trebuie să-și desfășoare activitatea în aceste condiții să fie protejați.

Pe lângă șoferii de camion francezi, la acest protest și-au anunțat prezența și șoferii de autobuze și ambulanțe, care vor să atragă atenția asupra condițiilor dificile în care își desfășoară activitatea. Participanții la protest sunt rugați să poarte însemne de doliu pentru a aduce un omagiu celor decedați din cauza coronavirus.

Reprezentanții sindicali sunt nemulțumiți și de faptul că lucrătorii din prima linie au primit un bonus de 1.000 de euro, dar acest lucru nu s-a aplicat și pentru șoferii de camion care țin în viață sistemul prin munca lor.

VEZI ȘI: ACEA cere dezvoltea rețelei de puncte de încărcare pentru camioane electrice

Pentru multe dintre companiile de transport această criză poate duce la faliment și este nevoie de intervenția statului.

Alte sindicate au solicitat și ele această primă de 1.000 de euro, iar altele au solicitat ridicarea unor restricții din domeniu, cum ar fi cabotajul, pentru a proteja companiile interne de transport și logistică.

Protestul este programat fix în ziua în care președintele Manuel Macron împlinește 3 ani de când este în funcție.

Follow #infotrucker