In Focus

Șoferii de camion nu scapă de testele COVID la intrarea în Germania din Cehia și zona Tirol

Germania a extins până pe 17 martie măsurile la frontierele cu Cehia și zona Tirol, astfel că, șoferii de camion nu scapă de testele COVID la intrarea din aceste zone.

Controalele au fost introduse la 14 februarie, provocând haos la granițe, cu șoferi stând la coadă, în frig, pentru efectuarea testelor. Potrivit unor surse din Parlamentul German, citate de presa locală, secretarul de stat Stephan Mayer a anunțat prelungirea restricțiilor care expirau astăzi cu încă două săptămâni, până la 17 martie.

Șoferii de camion nu scapă de testele COVID la intrarea în Germania din Cehia și zona Tirol

În februarie, Germania a declarat Cehia, Slovacia și o mare parte din regiunea austriacă Tirol ca zone de circulație ale mutațiilor periculoase COVID-19. Astfel, de la mijlocul lunii februarie, în Germania au mai putut intra doar cetățenii germani și străinii cu rezidență în Germania.

VEZI ȘI: Șoferii olandezi, protest cu 77 km/h: vor salariu mai mare și climă de parcare obligatorie

Excepțiile sunt șoferii de camion și lucrătorii transfrontalieri. Totuși, aceștia trebuie să prezinte la graniță un test COVID negativ, nu mai vechi de 48 de ore. Sunt acceptate atât testele biologic-moleculare, cât și cele antigen efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch și pot fi prezentate în limba germană, engleză sau franceză, tipărite (pe suport hârtie) sau în format electronic. (https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html). Mai multe informații găsiți pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe din România.

În ciuda protestelor asociațiilor de transportatori și ai reprezentanților Uniunii Europene, Germania nu a retractat decizia, ba chiar a extins-o.

Din 2 martie 2021, șoferii de camion care intră în Germania din departamentul Moselle (Franța) sunt obligați și ei să prezinte un test COVID negativ.

SMS Corona

Începând de luni, 1 martie, cei care intră în Germania primesc un SMS de la guvernul federal imediat ce telefonul mobil se conectează la o rețea mobilă germană. Acesta vă informează despre reglementările de intrare și protecție împotriva infecțiilor aplicabile în Germania și vă atrage atenția asupra măsurilor actuale de protecție împotriva infecțiilor pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2.

Textul acestuia este: „Guvernul federal: Willkommen / Bun venit! Vă rugăm să rețineți regulile de testare / carantină; urmați normele privind testele / carantină: https://bmg.bund.de/covid19.

Acest SMS Corona este reglementat în Ordonanța privind prevenirea infecțiilor cu coronavirusul cauzate de intrări pe teritoriul federal (Coronavirus-Einreiseverordnung), care a intrat în vigoare la 14 ianuarie 2021. Trimiterea mesajelor SMS Corona este implementată de operatorul de rețea mobilă.

Din aceeași categorie...

Back to top button