Știri

Șoferii de camion nu sunt afectați de noile condiții de intrare în Austria

Șoferii de camion nu sunt afectați de noile măsuri luate de Austria, care presupun completarea un formular electronic și intrarea în carantină 14 zile.

Începând de vineri, 15 ianuarie, autoritățile din Austria au introdus noi măsuri pentru a limita răspândirea noii mutații a virusului Sars-COV-2.

Astfel, persoanele care vor să intre în Austria trebuie să completeze un formular electronic Pre-Travel-Clearance, pe care trebuie să-l prezinte apoi și în format tipărit la graniță.

Conform declarațiilor făcute de reprezentanții Ministerului Sănătății din Austria, șoferii profesioniști sunt exceptați de la măsura înregistrării electronice.

În plus, pe lângă obligativitatea înregistrării electronice, toți cei care vor intra în Austria vor trebuie să stea în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Totuși există posibilitatea de a ieși din carantină, dar nu mai devreme de cinci zile de la intrarea în țară, dacă testul COVID-19 este negativ.

VEZI ȘI: Șofer de camion cu atestat ADR fals, prins în Germania

Conform noilor reglementări sunt exceptate de la aceste prevederi persoanele care ajută la asigurarea fluxului de aprovizionare, indiferent dacă este în tranzit sau Austria este punctul final al cursei sale.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button