Știri

Manager de transport condamnat pentru violențe aplicate șoferilor

Tribunalul din Breda a condamnat managerul de transport al companii olandeze la 240 de ore în folosul comunității, după ce a fost gasit vinovat de lovirea mai multor soferi de camion în urmă cu șapte ani.

La mai bine de șapte ani, alături de managerul companiei Schavemaker Transport, alte patru persoane, paznici ai companiei de trnsport, care au asistat la violențele la care au fost supuși șoferii de camion polonezi, au fost condamnate definitiv la 120 de muncă în folosiul comunității. Potrivit rechizitoriului, șoferii de camion polonezi au fost supuși unor violențe foarte mari.

În ceea ce privește procesul, cei cinci avocați care i-au reprezentat pe șoferii de camion agresați s-au arătat nemulțumiți de modul în care acesta s-a desfășurat. Deoarece inculpații au făcut apel pentru orice element nou adus la dosar, procesul a fost lungit pe o perioadă de 79 de luni, deși elementele inițiale din dosar erau foarte clare și trebuiau să rezolve cazul. Un alt motiv al întârzierii procesului a fost faptul că, șoferii de camion s-au întors în Polonia imediat după incident, orice acțiune pentru obținerea de informații suplimentare despre abuz și amenințări fiind îngreunată.

Manager de transport condamnat pentru violențe aplicate șoferilor

Bătuți cu bâte
Șoferii de camion polonezi ai companiei de transport olandeze au cerut în martie 2009 mărirea salariilor, motiv pentru care s-au blocat în camioane. După mai multe zile de negocieri, pe 31 martie 2009, situația a scăpat de sub control, managerul de transport al companiei și cei patru paznici recurgând la violențe față de șoferii protestatari. Paznicii companiei Schavemaker Transport au spart geamurile camioanelor, târându-i pe șoferi de camion afară din cabină. Unii martori spun șoferii au fost bătuți cu bâte de baseball. Doi dintre șoferii bătuți au fost grav răniți, unul dintre ei suferind un traumatism cranian ce a necesitat internarea de urgență.

Caz analizat de mai mulți magistrați
În 2010, magistratul care se ocupa de acest caz, a constatat că mai mulți judecători trebuie să se uite în dosar, deoarece acesta era de interes public. Dificultatea în acest caz a fost că trebuia să se demonstreze clar faptul că șoferii de camion polonezi au fost agresați fizic.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button