In Focus

Șoferii de camion pot intra și ieși din Belgia fără declarație de călătorie

Începând din acest weekend, șoferii de camion pot intra și ieși din Belgia fără declarație de călătorie, care să ateste scopul și necesitatea deplasări, în cazul lor fiind acceptate și documente de transport valabile.

Începând de sâmbătâ, 13 februarie, șoferii de camion care intră sau ies din Belgia nu mai trebuie să prezinte o declarație de călătorie în care erau trecute informații referitoare la scopul și necesitatea deplasării.

Șoferii de camion pot intra și ieși din Belgia fără declarație de călătorie

Autoritățile din Belgia au introdus obligativitatea completării acestei declarații din 27 ianuarie, iar șoferii de camion nu au primit derogare de la această prevedere care avea ca scop prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Conform noii decizii, șoferii de camion trebuie să prezinte doar documente de transport valabile pe care erau oricum obligați să le prezinte în cazul unui control al poliției.

“În sfârșit, o decizie bună a autorităților. Era clar că un șofer de camion care se prezintă la graniță cu camionul nu pleacă în vacanță sau merge în vizite la prieteni. Este în camion pentru a-și face treaba și asta este crucial pentru toată lumea în acest moment”, a spus Philippe Degraef, directorul Asociației de Transport Rutier din Belgia (Febetra).

VEZI ȘI: Intervenția curajoasă a șoferului unui camion a salvat o viață, pe un drum din Germania

Decizia din ianuarie a fost prima care i-a afectat și pe șoferii de camion, în Belgia lucrătorii din transporturi fiind considerați “esențiali” pentru ca activitatea economică să se desfășoare cât se poate de normal în această perioadă.

Pentru restul populației, actualele restricții rămân în vigoare până cel puțin la 1 martie 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button