Șoferii de camion se plâng de lipsa condițiilor în parcările de pe autostrăzile din Germania

Șoferii de camion se plâng de lipsa condițiilor în parcările de pe autostrăzile din Germania
Șoferii de camion se plâng pe grupurile de social media de lipsa condițiilor minime pentru igiena personală în parcările de pe autostrăzile din Germania.

Obligativitatea închiderii punctelor de alimentație publică, inclusiv cele din parcările și zonele de odihnă de pe autostrăzile din Germania, crează o serie de probleme pentru șoferii care se opresc pe perioadele în care trebuie să efectueze pauzele de condus.

Șoferii de camion se plâng de lipsa condițiilor în parcările de pe autostrăzile din Germania

Aceștia nu au acces la toalete și dușuri pentru că acestea sunt închise, după ce operatorii au fost nevoiți să închidă restaurantele și hotelurile din zonă în urma deciziilor luate la nivel național pentru limitarea răspândirii pandemiei Covid-19.

Șoferii au început să scrie despre problemele pe care le au pe paginile personale de Facebook spunând că tocmai într-o perioadă în care igiena personală este cea mai importantă formă de prevenire a contaminării cu Covid-19, operatorii parcărilor au decis să închidă toaletele și dușurile pentru că nu merita să păstreze personalul angajat doar pentru operarea acestora.

Numeroși șoferi și-au exprimat nemulțumirea pe această temă, mulți dintre ei spunând că dacă nu se găsesc soluții preferă să rămână acasă unde au toate condițiile.

În urma acestor mesaje, Christian Jung, reprezentantul partidului FDP pe probleme de transport și logistică, a plecat să investgheze situația din teren îmbrăcat însă normal și fără să-și prezinte funcția. Acesta a postat apoi un mesaj pe contul său de Twitter în care spune că în toate parcările în care a fost de pe autostrăzile A 5, A 6, A 9/A 4, A 10 și A 115 a descoperit probleme mari legate de instalațiile sanitare pentru șoferi.

VEZI ȘI: Germania a renunțat la ridicarea anumitor restricții privind cabotajul

Dușuri nefuncționale sau închise, toalete murdare și alte probleme sunt dpar câteva din neregulile descoperite de Christian Jung în vizita sa incognito.

Acesta cere guvernului să rezolve problema, fie direct cu operatorii locurilor de parcare și odihnă, fie să instaleze toalete și dușuri mobile în toate zonele unde se opresc șoferii de camion. De asemenea, a solicitat ca după ce va trece această criză să se ia în discuție aprobarea unor legi care să oblige operatorii parcărilor să respecte și să ofere condiții mai bune pentru șoferi în aceste locații.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au reacționat și au cerut ca autoritățile din fiecare land să ia măsuri pentru ca șoferii să beneficieze de cele mai bune condiții. Autoritățile din Bayern au anunțat deja că au încheiat un protocol cu operartorul Tank & Rast și că accesul șoferilor este gratuit în toaletele Sanifair.

De asemenea, reprezentanții BMVI au spus că vor face controale în toate parcările de pe autostradă și că vor amenda operatorii care nu oferă șoferilor cele mai bune condiții pentru ca aceștia să poată avea acces la dușuri și toalete.

Follow #infotrucker