Medical

Șoferii de camion sunt expuși riscului de a dezvolta cancer de piele

Șoferii de camion sunt expuși riscului de a dezvolta cancer de piele din cauza strălucirii soarelui în interiorul cabinei.

Probabil că majoritatea șoferilor de camion habar nu au că geamurile laterale ale camioanelor, chiar și cele colorate, nu-i protejează împortiva razelor ultraviolete ale soarelui, daunatoare pentru organism. De asemenea, alte situații în care sunteți expuși direct razelor solare sunt operațiunile de încărcare sau descărcare.

Șoferii de camion sunt expuși riscului de a dezvolta cancer de piele

Chiar dacă riscul apariției cancerului de piele este unul mic în comparație cu apariția unor boli profesionale cunoscute, este bine să țineți seama de acest lucru și să încercați să vă protejați.

VEZI ȘI: Daimler intenționează să părăsească compania Toll Collect

În acest sens, o companie de transport din Marea Britanie desfășoară o campanie de constientizare a cancerului de piele în rândul șoferilor săi, afișând postere informative în cadrul propriei baze.

Informațiile furnizate includ sfaturile de a purta cămăși cu mâneci lungi sau de a folosi protecție solară pe brațe și că melanomul, cea mai mortală formă de cancer de piele, este a cincea cea mai comună boală în Marea Britanie.

Protecţia solară este obligatorie
Produsele de protecţie solară vă ajută să preveniţi riscurile expunerii la soare, însă nici acestea nu vă protejează 100%, astfel că, orice metosă suplimentară este bine-venită.

Produsele de protecție solară este bine să le cumpărați numai din magazine specializate sau farmacii. Evitați să cumpărați astfel de produse de la persoane fizice, deoarece nu se cunoașteți proveniența.

Mai trebuie să știți că depistate la timp, 90% dintre cancerele cutanate pot fi vindecate. De aceea, este bine ca la fiecare întoarcere dintr-un sejur mai lung (3 luni) să consultaţi un dermatolog. De asemenea, învăţaţi cum să vă supravegheaţi aluniţele.

Conderăm că astfel de demersuri sunt extrem de utile și merită preluate, inclusiv în România de către companiile de transport. Să nu uităm că sănătatea angajaților este extrem de importantă în economia și buna desfășurare a activității unei compani, indiferent de activitatea sa.

Din aceeași categorie...

Back to top button