ParcariȘtiri

Șoferii de camioane sunt nemulțumiți de locurile de parcare din Belgia

Un sondaj efectuat în Belgia printre șoferii de camioane, arată că aceștia sunt nemulțumiți de lipsa locurilor de parcare, respectiv de calitatea serviciilor și dotărilor celor existente.

În urma unui sondaj efectuat de sindicatul belgian UBT s-a constatat că șoferii de camion sunt nemulțumiți, atât de numărul locurilor de parcare disponibile pe autostrăzile din Belgia, cât și de calitatea serviciilor și dotărilor disponibile.

Șoferii de camioane sunt nemulțumiți de locurile de parcare din Belgia

Sindicatul belgian UBT a derulat un sondaj printre peste 1.000 de șoferi de camion și majoritatea acestora sunt nemulțumiți de condițiile din parcările aflate de-a lungul autostrăzilor belgiene.

În comparație cu sondajele derulate în anii trecuți, numărul șoferilor de camioane nemulțumiți a crescut îngrijorător, iar asta se datorează lipsei de investiții în infrastructură, în condițiile în care Ministerul Transporturilor anunță permanent creșteri ale traficului rutier de mărfuri pe autostrăzile din Belgia.

Astfel, 95% dintre cei care au răspuns acestui sondaj sunt de părere că nu există suficiene locuri de parcare pe autostrăzile din Belgia. Aproape toți (98.5%) au spus că au avut cel puțin o dată probleme cu găsirea unui loc de parcare și că au ajuns într-o parcare plină fiind nevoiți să-și continue drumul către un alt loc unde să-și efectueze pauzele.

88,5% dintre ei consideră că parcările din Belgia nu sunt suficient de sigure, iar 26% dintre șoferi au declarat că li s-a furat marfă din camion. 75% dintre șoferi consideră ca noapte parcările sunt iluminate insuficient.

VEZI ȘI: IRU: „Aplicarea normelor privind transportul rutier trebuie să fie o prioritate pentru UE după alegerile europene”

Și din punctul de vedere al curățeniei, 85% dintre respondenți consideră că sunt probleme.

Același procent critică și condițiile din toalete și dușuri, iar 72% consideră că produsele dinsponibile în magazinele din aceste zone sunt mult mai scumpe decât în alte locuri.

Sondajul a fost efectuat pe durata unei săptămâni de membri UBT în 62 de parcări de pe autostrăzile din Belgia, 42 dintre acestea fiind ocupate în proporție de peste 100% în momentul efectuării sondajului, șoferii fiind obligați să parcheze pe zonele de intrare și ieșire din parcare, dar și pe banda de urgență de pe autostradă.

Din aceeași categorie...

Back to top button