Știri

Șoferii de camion sunt tot mai des contactați de traficanții de droguri

Conform unei investigații a BIGtruck și RTLNieuws, aproape o treime dintre șoferii de camion intervievați au recunoscut că au fost contactați pentru a transporta droguri.

Totul începe cu o simplă întrebare: vrei să faci un ban în plus? Odată intrat în horă este imposibil să mai ieși. Dar nici refuzul nu te scapă întotdeauna de probleme. Investigația din Olanda arată clar că traficanții de droguri abordează tot mai des șoferii de camion, recurgând la urmăriri, amenințări și chiar agresiuni.

Șoferii de camion sunt tot mai des contactați de traficanții de droguri

Aproape o treime dintre șoferii care au completat sondajul au recunoscut că au avut de-a face cu traficanții în ultimii trei ani. În realitate, proporția ar putea fi și mai mare, deoarece mulți șoferi preferă să evite subiectul.

Șoferii găsesc mesajele de la traficanți în bilețele lăsate la ștergătoare, sunt acostați în benzinării sau abordați pe rețelele de socializare. Un șofer chiar s-a trezit cu ”vizitatorii” la ușa locuinței. Dacă sunt refuzați, traficanții pot deveni insistenți, tracând la amenințări la adresa șoferului sau a familiei acestuia.

VEZI ȘI: Droguri descoperite într-un camion cu ajutoare pentru Turcia și Siria

Alți șoferi au spus că au fost urmăriți. Uneori chiar și cu aparate de urmărire GPS montate pe camion. Un șofer DLG care s-a oprit în fața unei mașini aparent defecte a fost amenințat cu o armă, în timp ce un alt bărbat a luat niște pachete de droguri din container.

Comportamentul traficanților a forțat mulți șoferi să renunțe la transportul de containere. Dacă ești prins cu droguri în container, consecințele sunt severe, chiar dacă ești complet nevinovat. Este de datoria șoferului și a companiei de transport să demonstreze că nu știau nimic despre trafic.Șoferii de camion sunt tot mai des contactați de traficanții de droguri

Recent, o șoferiță a fost condamnată la închisoare pentru că a transportat containere care aveau înăuntru și substanțe folosite la extragerea drogurilor. La tribunal, ea a arătat arsurile de pe brațe și mâini, provocate de traficanți pentru a o forța să facă transportul. Copiii ei ar fi fost de asemenea amenințați.

Dar în timp ce șoferița este la închisoare, traficanții sunt liberi și caută următorul șofer. Pentru a se apăra de traficanți, șoferii cer un punct central de raportare a incidentelor și mai multă atenție din partea poliției. O securitate mai bună a parcărilor este de asemenea absolut necesară.

Din aceeași categorie...

Back to top button