Șoferii de camion care nu se află în cursă trebuie să completeze o declarație la intrare în Austria

Austria | Șoferii de camion care nu se află în cursă trebuie să completeze o declarație la intrare
Șoferii de camion nu sunt obligați să prezinte un test COVID negativ la intrare în Austria, dar trebuie să completeze o declarație de călătorie, dacă nu se află în cursă.

În încercarea de a preveni răspândirea pandemiei, Austria impune din 10 februarie noi restricții la intrarea în țară. Pentru șoferii de camion există, în principiu, unele execpții, dar doar dacă trec frontiera în interes de serviciu.

Șoferii de camion care nu se află în cursă trebuie să completeze o declarație la intrare în Austria

Șoferii de camion care intră în Austria cu camionul și se află în interes de serviciu nu sunt obligați să prezinte un test COVID negativ la intrarea în țară. Acest lucru a fost precizat foarte clar de reprezentanții Camerei de Comerț din Viena (WKO).

Această regulă este însă valabilă doar dacă șoferul de camion chiar transportă marfă, și nu se aplică, de exemplu, unui șofer de camion care intră în Austria cu o mașină mică sau cu microbuzul pentru a ajunge la locul său de muncă.

În acest caz se consideră că face naveta în interes de muncă și trebuie să prezinte un test COVID negativ. Această prevedere este în vigoare din 10 februarie până la data de 31 martie, 2021.

Conform reglementărilor în vigoare, testul negativ este valabil maximum 7 zile din momentul prelevării probelor. În cazul în care șoferul de camion care face naveta nu dispune de un astfel de test este obligat să efectueze un test rapid în următoarele 24 de ore în Austria. În funcție de rezultat, va intra sau nu în carantină.

VEZI ȘI: Peterbilt au prezentat în premieră noul Model 579

În plus, șoferii de camion trebuie să completeze și o declarație la intrare în țară – Pre Travel Clearance – care are o valabilitate de două săptămâni. După această perioadă, chiar dacă nu se schimbă informațiile din formular, șoferul trebuie să completeze o declarație nouă.

Formularul Pre Travel Clearance, disponibil în limbile germană și engleză, și poate fi completat aici – http://bit.ly/2MNhiCR

Follow #infotrucker